Υπέρ της αποφυλάκισης Σάββα Ξηρού η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Υπέρ της αποφυλάκισης Σάββα Ξηρού η Τασία Χριστοδουλοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:45 Δημιουργία 18/10/18, 16:39

Θέση υπέρ της οριστικής αποφυλάκισης του μέλους της 17Ν, Σάββα Ξήρου, μετά από την κατάθεση του αιτήματος από τον ίδιο, πήρε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζοντας πως «ενας άνθρωπος κατά 90% δεν μπορεί να βλάψει την κοινωνία».

Μιλώντας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το Πόθεν Έσχες, ανέφερε πως η τάξη και η ασφάλεια είναι ιδεολογικό μέγεθος και υπάρχει μια βιοπολιτική αυταρχική κρατική αντίληψη που έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία προσπαθούν να έχουν απόλυτη εξουσία.

«Για τους αρρώστους; Δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει στις φυλακές δυνατότητα να περιθάλψουν κάποιον άνθρωπο; Όχι, λέτε, αυτός δεν αξίζει να ζει, κάποιες ζωές φαίνεται πως δεν είναι αξιοβίωτες, δεν μας ενδιαφέρουν, τις εξαιρούμε. Από την μια λένε κάποιοι ότι τους ενδιαφέρει η ασφάλεια της κοινωνίας κι από την άλλη αντιδρούν στην αποφυλάκιση Ξηρού. Αυτή η βιοπολιτική θέλει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους, επιλέγει κατηγορίες ανθρώπων που δεν είναι άξιες να ζουν και λέει να μπουν στα λευκά κελιά» σημείωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Αν σου άρεσε κάνε