Διεθνή ΜΜΕ για παραίτηση Κοτζιά: Η στήριξη Καμμένου κρίσιμη για τον Τσίπρα

Διεθνή ΜΜΕ για παραίτηση Κοτζιά: Η στήριξη Καμμένου κρίσιμη για τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:11 Δημιουργία 17/10/18, 16:57

Το γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ κάνει από το μεσημέρι η είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, που «διαβάζεται» ως αποκορύφωμα των εντάσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό.

Το Reuters αναφέρει πως ο Πάνος Καμμένος «είναι ο επικεφαλής του δεξιού συγκυβερνώντος κόμματος που αρνείται τη συμφωνία με τα Σκόπια. Η στήριξη του δεξιού κόμματος είναι κρίσιμη για τον Τσίπρα, που έχει μια οριακή πλειοψηφία στη Βουλή».

Από την πλευρά του, οι Financial Times υπενθυμίζουν τον τσακωμό που είχαν οι Κοτζιάς - Καμμένος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη.

«Ο κ. Κοτζιάς ήταν ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας με τα Σκόπια που στηρίζονται από τις ΗΠΑ για την επίλυση του Σκοπιανού μετά από 28 χρόνια και την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» γράφουν οι FT.

Σύμφωνα με την Αυστριακή Ραδιοφωνία, χθες ο κ. Κοτζιάς είχε έντονη αντιπαράθεση με τον "δεξιο-λαϊκιστή" υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαιτίας της Συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για εξάλειψη της διαφοράς ως προς το όνομα «Μακεδονία», που διαρκεί εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η είδηση που μεταδίδει το απόγευμα από την Αθήνα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και η οποία αναπαράγεται στις ηλεκτρονικές σελίδες μερικών αυστριακών εφημερίδων, όπως της εφημερίδας Der Standard, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία του πρώην (πλέον) υπουργού Εξωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε