Επικοινωνιακό «σόου» Τσίπρα με αιχμές κατά Καμμένου

Επικοινωνιακό «σόου» Τσίπρα με αιχμές κατά Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:50 Δημιουργία 17/10/18, 16:17

Σε ένα ξεκάθαρο επικοινωνιακό «σόου» επιδόθηκε ο πρωθυπουργός με τις προειδοποιητικές δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, την οποία, όπως τόνισε, «την αποδέχτηκε με πόνο καρδιάς».

Ανακοινώνοντας ότι αναλαμβάνει τα ηνία του ΥΠΕΞ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό, εν μέσω κυβερνητικού χάους, ότι δεν θα επιτρέψει καμία διγλωσσία, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, με τον οποίο ωστόσο κατέληξαν πως θα προχωρήσουν τα «συμφωνημένα», σε μυστική συνάντησή τους στη ΛΑΕΔ το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

«Η απόφαση να αποδεκτώ την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβω εγώ το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα, ήταν απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία από κανέναν, καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική συμφωνία. Δεν θα αφήσω κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψη μου την παραίτησή του. Με πόνο καρδιάς την έκανα δεκτή. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και την πολύτιμη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια. Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας.

Η απόφασή μου να αποδεχτώ την παραίτηση και να αναλάβω το υπουργείο είναι μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Σηματοδοτεί την απόφαση μου να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και να μην αποδεχτώ συνειδητά και ασυνείδητα, εν προκειμένω ασυνείδητα, να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας στην έξοδο από τα μνημόνια.

Θέλω να στείλω και μήνυμα στους γείτονες μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στη Συνταγματική Αλλαγή. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί την ένταξη της σε οποιοδήποτε οργανισμό με τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αν σου άρεσε κάνε