Ελιγμοί με το «τρένο» του ΥΠΕΞ

Ελιγμοί με το «τρένο» του ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:54 Δημιουργία 17/10/18, 15:36

Η κυβέρνηση χάνει το... «τρένο». Ο πρωθυπουργός το βλέπει να φεύγει, οπότε στην κρίση με τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος παραιτήθηκε νιώθοντας θιγμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, επέλεξε τη διατήρηση του «γάμου» του με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί, όσο εξυπηρετούνται τα προσωπικά συμφέροντα του καθένα.

Αυτό το αποτέλεσμα έβγαλε τουλάχιστον το μυστικό τετ-α-τετ των συγκυβερνητών στη ΛΑΕΔ, αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε νευρική κρίση λόγω του «τυφώνα Πάνου», ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «κάρφωνε» τα... «γνωστά κέντρα», που διαρρέουν «ψεύδη», όπως ο ίδιος είπε, περί αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος το είχε δηλώσει ανοιχτά, πάντως, προτού καν προλάβει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός: «τα συμφωνημένα ισχύουν».

Πράγμα, που επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να δείχνει την πόρτα στον κ. Κοτζιά, ο οποίος μέσω διαρροών εξέφρασε τη δυσφορία του με την ουδέτερη στάση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τον ΥΠΕΘΑ στο Υπουργικό. Τη στιγμή της κόντρας «έπεσαν» βαρύτατες αιχμές κατά του παραιτηθέντος, στον οποίο ο μικρός κυβερνητικός εταίρος καταλόγισε παρατυπίες ως προς τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Έτσι, στο «τιμόνι» του υπό κρίση υπουργείου, θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα προσωπικής δέσμευσης όσον αφορά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη στιγμή που ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος διαμηνύει πως δεν θα την ψηφίσει και ενώ η μάχη στη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζεται.

«Αποφάσισα να αναλάβω το υπουργείο των Εξωτερικών. Δίνοντας μήνυμα ότι η επιλογή μου είναι επιλογή, που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου και να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών, που αναβαθμίζει το διεθνή ρόλο της χώρας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

Αν σου άρεσε κάνε