Σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο μεταφέρει το «θίασο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Μητσοτάκης

Σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο μεταφέρει το «θίασο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:23 Δημιουργία 16/10/18, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην Ευρώπη προσφεύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας τους εταίρους της χώρας για το εκρηκτικό κλίμα, που δημιουργείται στην εγχώρια πολιτική σκηνή με ευθύνη -όπως ο ίδιος τονίζει - της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να απαντήσει με μία ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter στη δήλωση του Παύλου Πολάκη ότι «για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, πρέπει να βάλει κάποιους στη φυλακή». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «η ΝΔ δεν εκφοβίζεται» και πως
«οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία αλλά και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».

Μετά την τοποθέτηση αυτή στα αγγλικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να θέσει το θέμα σε ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που αναχωρεί αύριο για τη βελγική πρωτεύουσα, θα έχει και κατ´ ιδιαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον οποίο πιθανώς θα εξηγήσει ότι αυτό το κλίμα, που πυροδοτείται από δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, πλήττει ευθέως όχι μόνο τους θεσμούς, αλλά και την ίδια την οικονομία, καθώς κανείς επενδυτής δεν πρόκειται να μεταφέρει τα κεφαλαία του στην Ελλάδα, όταν η κυβέρνηση προαναγγέλλει συλλήψεις πολιτικών της αντιπάλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χθες περιόδευσε στην Κορινθία, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την πεποίθηση του ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα προχωρήσουν μαζί μέχρι το τέλος, ενώ δεν έδειξε να πείθεται από τις πληροφορίες περί μετωπικής σύγκρουσης των δύο κυβερνητικών κομμάτων . «Όλοι οι Έλληνες»- είπε χαρακτηριστικά -«έχουν αντιληφθεί οτι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας, με ένα ετερόκλητο δίδυμο, το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνει λίγους μήνες ακόμη στις καρέκλες της εξουσίας». «Όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος και όσο η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά στα εθνικά θέματα».

Στο παρασκήνιο, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που θεωρούν ότι οι δηλώσεις Πολάκη δεν είναι τίποτε άλλο από τον προάγγελο της επιστροφής της κυβέρνησης στη σκανδαλολογία, καθώς είναι βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την προεκλογική του καμπάνια σε τέτοια θεματολογία, αφού δεν θα έχει να παρουσιάσει κάποια θετικά αποτελέσματα είτε στην οικονομία είτε στην εξωτερική πολιτική είτε στην καθημερινότητα.

Αν σου άρεσε κάνε