Εν βρασμώ, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη

Εν βρασμώ, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:33 Δημιουργία 15/10/18, 18:03

Την ώρα που συνεχίζονται οι ενδοκυβερνητικές αναταραχές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 12:00.

Η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή και σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού θα βρεθούν ζητήματα οικονομίας (προϋπολογισμός) αλλά και ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου ( της νομοθέτησης του πακέτου των ελαφρύνσεων ΔΕΘ).

Με ενδιαφέρον αναμένονται πάντως, τα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας για τον κυβερνητικό συνασπισμό γενικώς και τον Πάνο Καμμένο, ειδικώς.

Οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρήσει δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο Σκοπιανό, καθώς η Ελλάδα δε θα δεχθεί τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε κανένα διεθνή οργανισμό χωρίς αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης, η Τασία Χριστοδουλουπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας έθεσαν στην ΚΕ ερωτήματα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, αν και η κεντρική γραμμή πάντως είναι πως οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν μαζί και θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο όπως προβλέπει η συμφωνία Τσίπρα- Καμμένου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σήμερα το πρωί σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, επιμένοντας όμως ότι ως κυβερνητικός εταίρος έκανε τη δική του πρόταση για το Σκοπιανό και δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι εκείνος είχε το δικό του plan B αν και δεν το ενέκρινε. Ο κ. Καμμένος σημειωτέον ότι έδειξε ξεκάθαρα πως δεν σκοπεύει να ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας που τυχόν θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου προσώρας δεν έχει κανονιστεί και εάν δεν βρεθούν κατ ιδίαν νωρίτερα, θα συναντηθούν το αργότερο αύριο στο υπουργικό.

Αν σου άρεσε κάνε