Καμμένος: Η Ελλάδα «πόρτα» των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή

Καμμένος: Η Ελλάδα «πόρτα» των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:41 Δημιουργία 08/10/18, 20:23

Τη δέσμευση του για διατήρηση και ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων υπογράμμισε σήμερα, Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση κ μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή».

«Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Αν Κατάλντο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε ότι η Ελλάδα είναι «εκ των παλαιότερων και ισχυρότερων συμμάχων» των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας ότι οι στόχοι των δύο χωρών είναι «ίδιοι».

Σημειώνεται πως ο κ. Καμμένος θα έχει σειρά σημαντικών συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζ. Μάτις, με τον υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Β. Μίτσελ, καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Σάλιβαν.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και την έδρα της Lockheed Martin.

Αν σου άρεσε κάνε