Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει τον Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει τον Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:42 Δημιουργία 08/10/18, 17:37

Η ΝΔ θα έχει ανακοινώσει το ποιους υποψηφίους θα στηρίξει για τις Περιφέρειες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου μέσα στο επόμενο 10μερο, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άρτα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις εκλογές αυτές: «Πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση και πέραν των προσώπων. Έχει σημασία να έχει η αυτοδιοίκηση πόρους και εργαλεία να κάνει δουλειά της. Και γι' αυτό, επιμένω σε θεσμικές τομές, όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ και για αυτό επιμένω σε ουσιαστικό διάλογο για αρμοδιότητες πρώτου κ δεύτερου βαθμού ώστε να χωριστούν με σαφήνεια τα όρια του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών, και των αυτοδιοικήσεων 1ου βαθμού».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίδει ιδιαίτερη σημασία στην θεσμική αποκέντρωση: «Μας ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, αλλά ξεκάθαρα δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό για το πώς η κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί». Όπως πρόσθεσε, στις περιφέρειες θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ σε όσον το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, σημειώνοντας ότι εντός 10 ημερών θα δώσουμε τις στηρίξεις στις περιφέρειες. Ειδικότερα, είπε ότι στην Ήπειρο, δίδει τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όπως επίσης, δίδει στήριξη και σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Για το θέμα της στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους είπε ότι είναι άλλος ο βαθμός εμπλοκής σε περιφέρειες και άλλος σε δήμους. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ο δήμαρχος Άρτας Χρ. Τσιρογιάννης φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Αν σου άρεσε κάνε