Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση για το προσφυγικό - Εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση για το προσφυγικό - Εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:17 Δημιουργία 08/10/18, 15:10

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας. Την ώρα που το «σφυροκόπημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ευθύνες τους σχετικά με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά μας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα για την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως εισαγγελική παρέμβαση είχε ζητήσει η ΝΔ την περασμένη Παρασκευή, στον απόηχο της παραπομπής του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε «εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων».

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρoυδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Η έρευνα διατάχθηκε, μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με συνέντευξη του κ. Ηλιόπουλου.

Σε αυτή ο αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές, καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπήρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Αν σου άρεσε κάνε