Νέο «κατηγορώ» Κυριάκου κατά κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Νέο «κατηγορώ» Κυριάκου κατά κυβέρνησης για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:20 Δημιουργία 08/10/18, 14:50

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε ως «ανίερη συμμαχία», εξαπέλυσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Άρτα εν μέσω της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην Ήπειρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα του «δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή».

«Ο κ. Τσίπρας δε συνομιλεί με τον ελληνικό λαό για το θέμα των Σκοπίων. Εάν μιλούσε θα είχε αντιληφθεί πως η παραχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας είναι πολύ σημαντική εθνική οπισθοχώρηση. Που δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας είναι χαρακτηριστικά για τη βιασύνη τους να κλείσουν τη συμφωνία. Γιατί ο κ. Τσίπρας ήταν βολικός, για να κλείσει μία συμφωνία» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι μία κακή συμφωνία. Η ΝΔ δε θα την κυρώσει», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι προτίμησε να κρατήσει την καρέκλα από το να διαταράξει «αυτήν την ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα». Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Τζανακόπουλου (υποστήριξε ότι η ΝΔ ασκεί ακροδεξιά πολιτική) ο κ. .Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

«Προσπαθούν να περιγράψουν τη ΝΔ ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι αυτός που κυβερνά με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Το να χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως ακροδεξιά είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Τζανακόπουλος είναι η δύναμη της οπισθοχώρησης και του διχασμού. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες», ανέφερε.

Για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως συνδυάζει την ιδεοληψία, την ανικανότητα, την αδιαφάνεια και τον κυνισμό «αυτής της ετερόκλητης παρέας που μας κυβερνάει σήμερα».

Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το 3ο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου.

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που αφορά το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ετοιμάζεται ο Τσακαλώτος να πάει σε Ασία σε επενδυτές. Τι ακριβώς να τους πει; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανέναν οδικό χάρτη... Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή, πολιτικό restart», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε