Με «πόλεμο» κατά Στουρνάρα και σενάρια... καταστροφολόγων απαντά το Μαξίμου για το «κραχ»

Με «πόλεμο» κατά Στουρνάρα και σενάρια... καταστροφολόγων απαντά το Μαξίμου για το «κραχ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:51 Δημιουργία 08/10/18, 13:47

Το γνωστό «αφήγημα» των πολιτικών παιχνιδιών με στόχο την πτώση της κυβέρνησης παίζει το Μέγαρο Μαξίμου, στη «σκιά» του νέου «ξεπουλήματος» που σημειώνεται στις τραπεζικές μετοχές στη συνεδρίαση του ΧΑ τη Δευτέρα, «καρφώνοντας» μάλιστα τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για το κοινό «μυστικό», ότι δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 έχει οδηγήσει τις συστημικές στην «κατρακύλα», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «πολύ καλά» τα θεμελιώδη μεγέθη, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι η οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα «την οποία η κυβέρνηση εγγυάται».

«Θα ήταν ευχής έργο, αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση όμως ο κ. Στουρνάρας πολλές φορές ενώ δεν πρέπει να μιλήσει μιλάει και πολιτικολογεί, ενώ άλλες που πρέπει σιωπά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδοντας στη συνέχεια τα «καμπανάκια» για την κατάσταση της εγχώριας τραπεζικής αγοράς... σε σενάρια καταστροφολόγων.

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο bad bank στο τραπέζι». «Αυτό που συζητείται είναι το "asset protection scheme" σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΤΧΣ με το ΥΠΟΙΚ», είπε ο ίδιος. .

Αναφορικά με τους «κλυδωνισμούς» στο ΧΑ, υποστήριξε ότι είναι «αρκετά ρηχό» και «άρα με μικρά ποσά βλέπουμε μια έντονη αυξομείωση τόσο του γενικού όσο και του δείκτη των τραπεζών. Είναι πάρα πολύ λογικό να συμβαίνουν αυτές οι αυξομειώσεις. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν τις είχε επισημάνει τόσα χρόνια τώρα. Απλώς οι καταστροφολόγοι ανακάλυψαν αυτή τη φορά το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς όλες οι έως τώρα ιστορίες καταστροφής τους έχουν καταρρεύσει».

Επιχειρώντας να καθησυχάσει για τα «απόνερα» της ιταλικής κρίσης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε στη συνέντευξή του στο RealFM ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος εξ αυτού σε ό,τι αφορά την Ελλάδα καθώς έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για τα επόμενα 2 χρόνια το λιγότερο. Η χώρα δεν έχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος. Άλλωστε το ελληνικό ομόλογο κινείται σε απολύτως βιώσιμα επίπεδα».

Αν σου άρεσε κάνε