Πως απαντά ο Μητσοτάκης στο επικοινωνιακό «τσουνάμι» Τσίπρα για τις συντάξεις

Πως απαντά ο Μητσοτάκης στο επικοινωνιακό «τσουνάμι» Τσίπρα για τις συντάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:39 Δημιουργία 04/10/18, 08:52
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με πραγματικά στοιχεία που θα καταδεικνύουν την φτωχοποίηση των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια και την απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει την ελληνική οικονομία από τις αγορές, σχεδιάζει να απαντήσει η ΝΔ στο επικοινωνιακό «τσουνάμι» που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την αναβολή της περικοπής των συντάξεων.

Η απόφαση αυτή, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδας αναμένεται -σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ- να είναι ένα από τα «χαρτιά» που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Τσίπρας στην πορεία προς τις κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο και να ζητήσει την πλήρη και οριστική κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, δεσμευόμενος παράλληλα ότι αυτό θα το πράξει ούτως ή άλλως ως πρωθυπουργός, μετά τις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που είχε η ΝΔ είναι ότι η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την τρόικα αφορά την αναβολή για έναν χρόνο, της υλοποίησης του συγκεκριμένου μέτρου και όχι την οριστική απόσυρσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιτείνει ότι απαιτείται η κατάργηση του μέτρου και η εφαρμογή ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής που θα στηρίζεται στην τόνωση της απασχόλησης και στην δημιουργία θέσεων εργασίας που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος. Θα υπενθυμίσει δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να στηρίξει και την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει προ μηνών.

Την ίδια ώρα, το μίνι κραχ που σημειώθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει -σύμφωνα με τη ΝΔ- ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας παραμένουν παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις των μελών της κυβέρνησης, ενώ η εκτόξευση των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες πιστοποιούν ότι το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι πραγματικό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του με την ομιλία του σήμερα, στη ειδική εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Το «παρόν» θα δώσουν όλοι οι βουλευτές και τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι ευρωβουλευτές και τα μέλη της κεντρικής επιτροπής, αλλά και 50 πρόσωπα που αναδείχθηκαν μέσα από το μητρώο στελεχών που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης.

Με ενδιαφέρον τέλος, αναμένεται και το νέο σύμβολο της ΝΔ, καθώς έχει ήδη προαναγγελθεί η αλλαγή του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι λιτό και θα έχει περισσότερα χρώματα (εκτός του γαλάζιου φυσικά) προκειμένου να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα που θέλει να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Αν σου άρεσε κάνε