Σενάριο για μη περικοπή των συντάξεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Σενάριο για μη περικοπή των συντάξεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:33 Δημιουργία 30/09/18, 14:30

Με το βλέμμα στην αυριανή κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού είναι η εγχώρια πολιτική σκηνή, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναφέρει ότι σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται το σενάριο της μη περικοπής των συντάξεων.

«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 984.

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την περικοπή τους», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, το προσχέδιο του προϋπολογισμού πιθανότατα «θα περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια».

«Θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων, για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης, η οποία είναι γνωστή, και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο των συντάξεων, αλλά θα υπάρχει υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», σημείωσε.

Ο ίδιος επεσήμανε δε ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «για να δούμε ποιες είναι οι δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019», ωστόσο τόνισε, «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς, όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, από την δική μας μεριά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για το επ’αόριστον «παγωμένο» εγχείρημα της εξόδου στις αγορές, λόγω των απαγορευτικών αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «η ελληνική οικονομία, αν ήθελε, θα μπορούσε να δανειστεί με βιώσιμο επιτόκιο… το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει λόγο να παίξει με την έξοδο στις αγορές, για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις».

Σε ό, τι αφορά τις όποιες διακυμάνσεις προκαλέσουν εξωγενείς παράγοντες αναταραχής, είπε ότι για τον λόγο αυτό εξασφαλίστηκε το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι».

Αν σου άρεσε κάνε