Βαβέλ η Ένωση Κεντρώων λόγω του Σαρίδη

Βαβέλ η Ένωση Κεντρώων λόγω του Σαρίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:38 Δημιουργία 25/09/18, 14:37

«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, με την Κ.Ο. να συνεδριάζει σήμερα για το μέλλον του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να απολογηθεί για τα τελευταία πεπραγμένα του και αποχώρησε από τη συνεδρίαση οργισμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Λεβέντη για τη διαγραφή του.

«Εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι. Υπάρχει ένα Συμβούλιο των παλαιότερων μελών του κόμματος που θα συμβουλευτώ. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών, αλλά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές», σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης, μεταθέτοντας στο επόμενο διάστημα τις όποιες αποφάσεις του.

Ο ίδιος πάντως άφησε αιχμές ότι ο βουλευτής του κινείται πλέον με προσωπική στρατηγική, σημειώνοντας ότι: «φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν και το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου. Αυτοί δεν θα αντέξουν…».

Αίσθηση, προκάλεσε και η ουδέτερη στάση που επέλεξε να κρατήσει ο έταιρος βουλευτής του κόμματος, Αριστείδης Φωκάς, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη για να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Σαρίδης και να συμφιλιωθεί με τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα, καθώς ο κ. Φωκάς επέλεξε να αποχωρήσει για να μην πάρει ξεκάθαρη θέση και σύμφωνα με πληροφορίες φάνηκε ενοχλημένος με το κλίμα που επικρατούσε.

Η Ένωση Κεντρώων πάντως θυμίζει πλέον «ναρκοπέδιο» και οι εσωτερικές συγκρούσεις που δεν δείχνουν να κοπάζουν προλειαίνουν για πολλούς το έδαφος για τη διάλυση του κόμματος, αφού αυτή τη στιγμή αριθμεί έξι βουλευτές και αν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο των πέντε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ούτως άλλως πλέον δεν μπορεί να υφίσταται.

Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα του κόμματος έχουν ήδη κλείσει στο πρόσφατο παρελθόν 3 βουλευτές, η Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο Γ. Καρράς και ο Γ. Κατσιαντώνης.

Η ανακοίνωση του κόμματος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., σημειώνεται πως «ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Αν σου άρεσε κάνε