Κυβερνητικό παιχνίδι με τα περί «καραμανλικής σκέψης» βλέπουν στην Πειραιώς

Κυβερνητικό παιχνίδι με τα περί «καραμανλικής σκέψης» βλέπουν στην Πειραιώς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:10 Δημιουργία 13/09/18, 08:04
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σχέδιο δημιουργίας εσωκομματικών ζητημάτων στη ΝΔ "βλέπουν" στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από την αναπαραγωγή δηλώσεων του Πάνου Καμμένου και της Κατερίνας Παπακώστα περί της ανάγκης έκφρασης της "καραμανλικής σκέψης".

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα σχετικά δημοσιεύματα και παραπέμπει στα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει σε συνεργάτες του , αλλά και στις ειλικρινείς συζητήσεις που εχει κάνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες, στενοί του συνεργάτες , όταν ρωτήθηκαν για τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, καθώς και για το ραντεβού που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος και Αντωνάρος, υπενθύμιζαν οτι ο κ. Καραμανλής έχει λάβει δημόσια αποστάσεις από την πολιτική πορεία που επέλεξε ο πρώην κυβερνητικός εκρόσωπος και σημείωναν ότι αυτή την περίοδο δεν έχουν καν επαφή για ανταλλαγή απόψεων.

Επισης, τα ίδια πρόσωπα υπενθύμιζαν παλαιότερη δήλωση του ξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι "και με τον Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται...".

Στην πράξη, τα σενάρια αυτά θα ακυρωθούν απο τις κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Καταρχήν, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό, ενω ο κ. Καραμανλής θα παρακολούθησει από την πρώτη σειρά στο Βελλίδειο την ομιλία του προέδρου της ΝΔ το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο κ. Καραμανλής ακριβώς για να μην δώσει τροφή στα σενάρια αυτά, απέρριψε ήδη πρόταση για συνάντηση που του έγινε από τοπικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Από τη συμπρωτεύουσα θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής και δεν θα έχει καμία συνάντηση με βουλευτές η στελέχη για να μην εκπέμψει το λάθος μήνυμα.

Από την πλευρά του, και ο κ. Μητσοτάκης δεν δίνει καμία σημασία στα σενάρια αυτά και τα αποδίδει είτε σε κακή πληροφόρηση είτε σε μια προσπάθεια ορισμένων κυβερνητικών κύκλων να δημιουργήσουν μια θολή εικόνα σχετικά με το εσωκομματικό πεδίο στη ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τον κ. Καραμανλή όσο και με τον κ. Σαμαρά και γνωρίζει ότι θα τους έχει δίπλα του στην προεκλογική μάχη.

Άλλωστε, έχει ανταλλάξει απόψεις και με τους δύο και σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που ο ίδιος θα ακολουθήσει, ενώ έχει ζητήσει και τη γνώμη τους για πρόσωπα, που πιθανόν να επιθυμούσαν να εμπλακούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν σου άρεσε κάνε