Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής - Αποχώρησε η ΝΔ

Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής - Αποχώρησε η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:43 Δημιουργία 12/09/18, 15:15

«Μπαρούτι» μύρισε στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που συνήλθε την Τετάρτη στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών. Ενδεικτική του ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος είναι η αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση, αφότου ο Νίκος Κοτζιάς απέρριψε το αίτημά περί διεύρυνσης της ατζέντας.

Αν και η χώρα έχει ανοιχτά κρίσιμα εθνικά «μέτωπα» και μάλιστα μόλις 18 ημέρες πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση την οποία Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανακατεύουν την εκλογική τράπουλα, όπως όλα δείχνουν, εντούτοις στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκε η σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Σαββαϊδης ζήτησαν ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στα σοβαρά εθνικά θέματα, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε κι έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη σχετική συζήτηση.

«Η άρνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να διευρύνει την ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ενημέρωση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, ανάγκασε τη ΝΔ να αποχωρήσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους κ. Κουμουτσάκος.

«Η ΝΔ δύο φορές, στη Βουλή και προγραμματικά, έχει ζητήσει τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Η άρνηση ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων δεν μπορεί να σταθεί. Δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί αδυναμία ενημέρωσης, καθώς ο Κοτζιάς γνωρίζει τα θέματα. Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την άρνηση ενημέρωσης», σημείωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε