Γαβρόγλου: Υπό συζήτηση το κουδούνι στις 9 και για το Δημοτικό

Γαβρόγλου: Υπό συζήτηση το κουδούνι στις 9 και για το Δημοτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:04 Δημιουργία 12/09/18, 13:02

«Παράθυρο» στη μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων στις 9 το πρωί και στο Δημοτικό άνοιξε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο ίδιος επεσήμανε ότι με την αλλαγή της ώρας, θα... σταματήσουν οι καβγάδες στα σπίτια.

«Οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα», πρόσθεσε.

Εξηγώντας γιατί έκανε την εξαγγελία την Τρίτη, ημέρα έναρξης του φετινού σχολικού έτους, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «με ενδιαφέρει να γίνεται συζητήση με την κοινωνία. Λες κάποιες σκέψεις και ξεκινάμε».

Όσον αφορά τα... περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε σε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο ορανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά». Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αν σου άρεσε κάνε