Με τρεις κινήσεις η ΝΔ βάζει «φρένο» στο αφήγημα περί «Καραμανλικών»

Με τρεις κινήσεις η ΝΔ βάζει «φρένο» στο αφήγημα περί «Καραμανλικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:40 Δημιουργία 12/09/18, 11:09
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

«Φρένο» στην κυβερνητική απόπειρα εκμετάλλευσης του πολιτικού κεφαλαίου της οικογένειας Καραμανλή βάζει η ΝΔ.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αυτο-προσδιορίστηκε ως «Καραμανλικός», την ένταξη της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση και την διαφαινόμενη συνεργασία του Βαγγέλη Αντώναρου με τους ΑΝΕΛ, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγούνται μία σειρά από κινήσεις, έτσι ώστε να σταματήσει η συζήτηση, που έχει ξεκινήσει με ευθύνη της κυβέρνησης και των φιλικών σε εκείνη ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, εντός των ημερών θα υπάρξει μία σαφής τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα σημειώσει ότι «και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Καραμανλή δεν γίνεται». Άλλωστε, ο ίδιος είχε κάνει πρόσφατα μία ανάλογη δήλωση, όταν ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ είχε αναφερθεί με εξαιρετικά θετικά λόγια στον πρώην πρωθυπουργό.

Η δεύτερη κίνηση, με ξεχωριστή σημειολογία, θα γίνει από τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσει το Σάββατο από τις πρώτες θέσεις την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις παραγωγικές τάξεις. Όπως λένε οι πληροφορίες, οι δύο άνδρες έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται να συναντηθούν κιόλας στη Βουλή.

Ορισμένα «γαλάζια» στελέχη εισηγούνται στον κ. Καραμανλή να κάνει δημόσια δήλωση στήριξης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, με αφορμή τη ΔΕΘ. Ωστόσο, οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, με τον πρώην πρωθυπουργό να θεωρεί ότι η παρουσία του στο Βελλίδειο αρκεί για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα.

Η τρίτη κίνηση που σχεδιάζεται από την πλευρά της ΝΔ, είναι η προβολή δημόσιων τοποθετήσεων στελεχών της παράταξης, που αποτελούν τακτικούς συνομιλητές του κ. Καραμανλή.

Πρόσωπα, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος ή ακόμη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι πιθανό να ξεκαθαρίσουν δημόσια ότι το «πολιτικό κεφάλαιο» της οικογένειας Καραμανλή δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μητσοτάκη, η επικοινωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό (όπως και με τον Αντώνη Σαμαρά) είναι τακτική, ενώ ο ίδιος γνωρίζει απολύτως τις θέσεις του κ. Καραμανλή.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν τίθεται λόγος ανησυχίας για την ύπαρξη στελεχών, που αποτελούν «δούρειο ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι μόνο ειρωνικά ήταν τα σχόλια για την επιλογή της κυρίας Καρακώστα να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, όπως ακριβώς και για τη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καμμένος με τον κ. Αντώναρο.

Όσο για τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι συνομιλεί και με άλλα στελέχη της ΝΔ, βουλευτές της Πειραιώς τον κάλεσαν να δώσει τα σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα σενάρια περί μετακινήσεων προσώπων από τους ΑΝΕΛ αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του.

Αν σου άρεσε κάνε