Γεννηματά από ΔΕΘ: Δε θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Γεννηματά από ΔΕΘ: Δε θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:48 Δημιουργία 10/09/18, 20:41

Την πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής για να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό όταν αυτή έρθει προς επικύρωση στη Βουλή τόνισε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη 83η ΔΕΘ.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα. Με μια κυβέρνηση που υποχωρεί στις ξένες πιέσεις και προσπαθεί άρον άρον να κλείσει σημαντικά θέματα. Ετσι λειτούργησε και στο θέμα της ΠΓΔΜ. Η υποχώρηση στο θέμα της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δε θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία για την ΠΓΔΜ».

Κάνοντας επίθεση τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εις βάρος της ΝΔ, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να ηττηθεί στρατηγικά. Να κλείσει ο κύκλος του χθες. Λύση για τη χώρα δεν είναι ο ερχομός της δεξιάς που έχει ευθύνες για το χθες».

Σε σχόλιο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «ο ανασχηματισμός έδειξε ότι ισχυρή τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η καραμανλική δεξιά. Δικός μας αντίπαλος είναι ο φιλελευθερισμός και η παράταση που τον εκφράζει, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία».

Ακόμα, ανέφερε ότι «πρέπει να φύγουν αυτοί αλλά όχι για να έρθουν οι άλλοι. Να φύγουν γιατί υπάρχει άλλος δρόμος. Ζητάμε ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Οχι στη ΝΔ όχι στον ΣΥΡΙΖΑ ναι στην Αλλαγή».

Μιλώντας για το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά είπε πως «προτείνουμε ένα σχέδιο που ονομάζουμε Σχέδιο Ελλάδα που στοχεύει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και δεν στηρίζεται στην υπερφορολόγηση».

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα!», επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας τους νέους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα:

  1. «Να επιστρέψουμε ισχυροί στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
  2. Θεσμική ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας.
  3. Βασικές προϋποθέσεις για την επιβίωση και την προοπτική του ελληνισμού: Το δημογραφικό, η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, η ενίσχυση της οικογένειας. Η επιστροφή του ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα και η αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς. Η διαχείριση και κοινωνική ένταξη των μεταναστών
  4. Αυτοφυής ανάπτυξη που στηρίζεται σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό και στην παραγωγική ανασυγκρότηση και έχει κέντρο βάρους: την Καινοτομία, την Ποιότητα, την Αειφορία, την Εξωστρέφεια
  5. Την αυτοφυή ανάπτυξη υποστηρίζει μια Πολιτεία σύγχρονη, δημοκρατική, αποκεντρωμένη.
  6. Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος ως μοχλός δικαιότερης κατανομής του πλούτου και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων. Ισότητα ευκαιριών και μείωση ανισοτήτων. Αναλογική κατανομή της ευημερίας».

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια πραγματική επανάσταση στο κράτος. Να αλλάξει εδώ και τώρα με άμεση αποκέντρωση, τόσο της διακυβέρνησης και των εξουσιών, όσο και των αρμοδιοτήτων και των πόρων», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, αναφέροντας πως χρειάζονται «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Νέες επενδύσεις, με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων. Τολμηρά βήματα στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας: «χρειαζόμαστε λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Μειώνουμε τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%. Μειώνουμε τους φόρους στην Παραγωγή. Επαναφέρουμε τον ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί. Στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα με πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία για 3 χρόνια και απαλλαγή για 3 χρόνια επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση)».

Τέλος, όπως είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ:

«Δεσμευόμαστε για την στήριξη:

  • Των Ελληνικών Νοικοκυριών: Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ). Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.
  • Της Οικογένειας: Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Επίδομα ενοικίου σε νέα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι.
  • Των εργαζόμενων: Ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού με επαναφορά του καθορισμού του από τους Κοινωνικούς εταίρους, με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Δεσμευόμαστε για στήριξη των ανέργων με στόχο την Πλήρη Απασχόληση.
  • Των συνταξιούχων: Κατώτερη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ. Παύει η αδικία για τις συντάξεις χηρείας. Επαναφέρουμε την ρύθμιση που ίσχυε πριν την εξοντωτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Των Αγροτών: Μείωση του φόρου εισοδήματος και επαναφορά στο 13%. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα. Επιστροφή επί πλέον 5 μονάδων ΦΠΑ στους οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγούς και Συνεταιρισμούς.
  • Των Μικρομεσαίων: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Θέσπιση ειδικού Ακατάσχετου Λογαριασμού. Κατοχύρωση πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας για τους επιχειρηματίες που πτώχευσαν χωρίς δόλο. Διευκόλυνση της ένταξης των ΜΜΕ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».
Αν σου άρεσε κάνε