Πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο;

Πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:35 Δημιουργία 10/09/18, 12:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπήκε η χώρα. Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Πριν και μετά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα είχαν και έχουν την αίσθηση ότι ο ίδιος θα πάει σε εκλογές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό, εξάλλου, φάνηκε καθαρά για πρώτη φορά και από την απάντηση, που ο ίδιος έδωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ερωτηθείς σχετικά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πιθανότερος μήνας για τη διεξαγωγή των εκλογών θεωρείται ο προσεχής Νοέμβριος.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο από τη μία, αποφεύγει το μεγάλο σκόπελο με την περικοπή των συντάξεων και τις προσωπικές διαφορές τον Ιανουάριο και από την άλλη, γλιτώνει τα χειρότερα, που ενδεχομένως να προκληθούν από ένα τυχαίο γεγονός - όπως η φωτιά στο Μάτι - το χειμώνα που έρχεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι μπορεί να «μαζέψει» τη διαφορά, που τον χωρίζει από τη ΝΔ, έτσι ώστε να ηττηθεί αξιοπρεπώς, προκειμένου ο ίδιος να μπορέσει να κρατηθεί στο πολιτικό παιχνίδι για τα επόμενα χρόνια.

Με την απόφαση του κ. Τσίπρα διαφωνούν κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του κόμματός του, που ανήκουν στο στενό του κύκλο.

Τα ίδια πρόσωπα θεωρούν ότι οι εκλογές τώρα θα οδηγήσουν τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ σε βαριά πολιτική και κοινωνική ήττα. Εκτιμούν, επίσης, ότι μπορεί να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς τους επόμενους μήνες, με βάση τα όσα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε από τη ΔΕΘ, ώστε το κόμμα να μπορέσει να ανακάμψει.

Λένε, μάλιστα, ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, τότε αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι διαχειρίσιμο για την Κουμουνδούρου.

Αν σου άρεσε κάνε