Θετικό momentum για την Ελλάδα, είπε ο Ρος στον Τσίπρα

Θετικό momentum για την Ελλάδα, είπε ο Ρος στον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:00 Δημιουργία 07/09/18, 18:15

Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίμπλουρ Ρος, στις on camera δηλώσεις που έκανε κατά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι χαίρεται που επέστρεψε στην Ελλάδα. «Είναι μεγάλη χαρά που βλέπω την κατάσταση να γυρίζει και την οικονομία να βελτιώνεται. Βλέπω ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό μομεντουμ για την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών στη ΔΕΘ και το ότι οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα υπογραμμίζει τη μεγάλη σπουδαιότητα και τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών.

Είναι ένα σημαντικό μήνυμα συμβολικό, αλλά και οικονομικό, τόνισε ο πρωθυπουργός και στάθηκε στη μεγάλη προοπτική που υπάρχει για τη συνεργασία εταιρειών αλλά και τις επενδύσεις.

«Έρχεστε σε μια εποχή που η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών εταιριών των ΗΠΑ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την Έκθεση.

Σε αυτές, πέρα από τους Παππά, Λιάκο και Πάιατ, συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Αν σου άρεσε κάνε