Στο «μικροσκόπιο» της ΝΔ... τα ψέματα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στο «μικροσκόπιο» της ΝΔ... τα ψέματα Τσίπρα στη ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:37 Δημιουργία 07/09/18, 11:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την ακύρωση της κυβερνητικής προσπάθειας για αναστροφή του πολιτικού κλίματος μέσω παροχών και νέων υποσχέσεων, επιχειρεί η ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει ανάλογες δεσμεύσεις από το βήμα της ΔΕΘ και πέρυσι και το 2015 και το 2014.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα ισχύουν μέχρι την ημέρα των εκλογών. Παράλληλα, σημείωσε ότι «το κρεσέντο των παροχών βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» και επανάλαβε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτό τον δρόμο.

Η ΝΔ αναμένει από τον κ. Τσίπρα να υποσχεθεί τα πάντα στους ..πάντες το προσεχές Σαββατοκύριακο και μάλιστα οι πληροφορίες, που φτάνουν στην Πειραιώς, λένε πως ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις με ορίζοντα 4ετίας.

Την ίδια ώρα, το Οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαναβάζει στο «μικροσκόπιο» τις εξαγγελίες Τσίπρα και αναμένεται να τις κοστολογήσει και να παρουσιάσει το συνολικό ποσό των χρημάτων, που απαιτείται για την υλοποίησή τους.

Σε πολιτικό επίπεδο, τώρα, ο κ. Μητσοτάκης θυμίζει παλαιότερες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί και για πανικό εξαιτίας των δημοσκοπικών ευρημάτων, που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, πάντως, σημειώνουν ότι οι παροχές δεν βοήθησαν ποτέ τις κυβερνήσεις, που έχουν αποδομηθεί ση συνείδηση του ελληνικού λαού, ειδικά όταν αυτές έχουν και χαμηλό δείκτη αξιοπιστίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στις στοχευμένες εξαγγελίες, που έχει ήδη κάνει (μείωση ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών συντελεστών), ενώ θα δώσει έμφαση στα θέματα της ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής (Σκοπιανό), αλλά και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Χθες, Πέμπτη με αφορμή τη νέα... επιδρομή του Ρουβίκωνα στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε σκωπτικά ότι «το επόμενο που θα ζητήσει η συγκεκριμένη οργάνωση είναι να ανοίξει περίπτερο στη ΔΕΘ», κάνοντας λόγο για εξοργιστική ανοχή από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αν σου άρεσε κάνε