Εκλογές και ΔΕΘ στο επίκεντρο της ΝΔ - Εμφατικό «όχι» Μητσοτάκη στην παροχολογία

Εκλογές και ΔΕΘ στο επίκεντρο της ΝΔ - Εμφατικό «όχι» Μητσοτάκη στην παροχολογία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:40 Δημιουργία 06/09/18, 12:31
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε ρυθμούς εκλογικής προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα μπαίνει η ΝΔ, καθώς στο κόμμα της Πειραιώς αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχουν διεξαχθεί τέσσερις εθνικές αναμετρήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσει εφ' όλης της ύλης με τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην τακτική της παροχολογίας.

Σε συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη στην Αθήνα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα κάνει λόγο για λίγα, κοστολογημένα και εφαρμόσιμα μέτρα, χωρίς να κοροϊδέψει τους πολίτες, ενώ ο ίδιος δεν θα υποσχεθεί τίποτε που δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την επομένη των εκλογών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς πιστεύει ότι οι πολίτες καλούνται να σηκώσουν δυσβάσταχτα βάρη, τα οποία αποτελούν το εμπόδιο για μια υγιή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει το κόμμα και σε επίπεδο προσώπων. Ήδη προανήγγειλε τη δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο θα μετέχουν στελέχη της δικής του γενιάς. Στο παρασκήνιο, οι συσκέψεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έχουν πάρει «φωτιά», καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Χθες, πηγές της ΝΔ επιβεβαίωσαν δημοσίευμα του Χrimaonline.gr, σύμφωνα με το οποίο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στις ευρωεκλογές. Η υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους κλείδωσε σε συνάντηση, που είχε μαζί του ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ενώ η σχετική προετοιμασία είχε γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις ευρωεκλογές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξαρτήτως, εάν οι εκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό προτίμησης. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, θα είναι τυπικά και ουσιαστικά στην πρώτη θέση, ενώ εάν υπάρξει η επιλογή του σταυρού, τότε θα είναι μεν με αλφαβητική σειρά η σχετική λίστα, αλλά θα είναι δε ξεκάθαρο ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο επικεφαλής της ευρω-κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, η εικόνα θα ξεκαθαρίσει πλήρως με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

Για τους δήμους, οι πιο μεγάλες εκκρεμότητες σημειώνονται σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ στην Αττική καταγράφονται δύι εκπλήξεις: η μετακίνηση του Διονύση Χατζηδάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή από το δήμο Παλαιού Φαλήρου και η επιστροφή στην αυτοδιοίκηση και στο δήμο Βριλησσίων του πρώην υπουργού Αργυρή Ντινόπουλου. Ο κ. Παπανικολάου θα είναι τελικά εκ νέου υποψήφιος στο δήμο Γλυφάδας και ο κ. Παχατουρίδης , που απέρριψε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, θα παραμείνει υποψήφιος στο δήμο Περιστερίου.

Αν σου άρεσε κάνε