Μητσοτάκης: Στόχος της κυβέρνησης να φιμώσει τη ΝΔ

Μητσοτάκης: Στόχος της κυβέρνησης να φιμώσει τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:02 Δημιουργία 04/09/18, 19:24

«Σήμα» για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση εν όψει της φετινής, 83η2 ΔΕΘ και εν όψει των επερχόμενων εκλογών έστειλε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Alpha.

Αναφερόμενος στην ένταση με την οποία το Μαξίμου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η ΝΔ δε θα αφήσει αναπάντητη καμία επίθεση. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Δεν λύνονται αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις με συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου. Στόχος τους είναι να φιμωθεί η αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στην χθεσινή υπόθεση με το αυτόφωρο για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, ο αρχηγός του κόμματος είπε ότι «είναι ρωτοφανές στην ιστορία της Μεταπολίτευσης το περιστατικό με την Σοφία Ζαχαράκη».

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επί διακυβέρνησης ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ασφάλεια θα επανέλθει στην ελληνική κοινωνία. Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε από τη φυλακή αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Ο κ. Δημητριάδης είναι αυτός που με την κατάθεσή του βοήθησε να καταδικαστεί ο κ. Φλώρος».

Κάνοντας επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη και στις σχέσεις του με την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό. Είναι το ίδιο πράγμα».

Για την οικονομία

Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. «Ένας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη».

Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. «Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%». Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.

Τα παραπάνω θα γίνουν υπό την προϋπόθεση για τη δημοσιονομική σταθερότητα καθώς όπως τόνισε ότι το πρόγραμμα τελείωσε αλλά η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, με 4,5% επιτόκιο στο 10ετες.

Για τη ΔΕΘ

Αναφερόμενος στα όσα περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να αντιγράψει τις ιδέες μας».

Το πρόγραμμα της ΝΔ

Ακόμα, είπε πως «θα κάνουμε αλλαγές στο ασφαλιστικό. Θα υπάρχει ιδιωτικός κουμπαράς για την επικουρική σύνταξη» για να προσθέσει πως «θα υπάρξει μείωση των εισφορών για όλους στο 15%».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «δε θα κάνουμε απολύσεις. Θα προσλαμβάνουμε έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε πέντε που θα φεύγουν».

«Πέρασε και δεν ακούμπησε ο ανασχηματισμός»

Κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης, ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως «δεν απασχόλησε την κοινωνία. Πέρασε και δεν ακούμπησε», όπως σημείωσε.

Οι αλλαγές επί ΝΔ

Απαντώντας στις αλλαγές που θα κάνει στην κυβέρνηση σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης είπε «θα έχουμε μικρότερο υπουργικό σχήμα, με συγχωνεύσεις υπουργείων. Δεν θα υπάρχουν υπουργοί αναπληρωτές».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα», ενώ κάνοντας «άνοιγμα» εκτός του κόμματος, δήλωσε πως «θα επιλέξω στελέχη και εκτός του δικού μου χώρου».

«Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια» είπε

Για το Σκοπιανό

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού σημείωσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόνισε πως «η βασική επιδίωξη των Σκοπίων ήταν η "ταυτότητα" και η "γλώσσα" τα οποία δώσαμε χωρίς να πάρουμε ουσιαστικό αντάλλαγμα».

Είπε ακόμη ότι «δε θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας...» Ανέφερε επίσης, ότι αν δεν κυρωθεί το κείμενο δεν υπάρχει συμφωνία, ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και «η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει».

Για τις αλλαγές Γαβρόγλου στην Παιδεία

Αναφορικά με τις αλλαγές που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης είπε «ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία».

Είπε ακόμη ότι «η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα...Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια«.

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι «η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες».

Αν σου άρεσε κάνε