Παιχνίδι εντυπώσεων στο Μάτι με κοινή επίσκεψη Τσίπρα, Δούρου και Ψινάκη

Παιχνίδι εντυπώσεων στο Μάτι με κοινή επίσκεψη Τσίπρα, Δούρου και Ψινάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 04/09/18, 12:50

Σαράντα ημέρες μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία στις φλόγες, εν μέσω τεράστιας έκθεσής του για το «θέατρο» στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη «Μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου, τη στιγμή που η ευθύνη για τις εγκληματικές αστοχίες έχει γίνει «μπαλάκι» και ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης στη ΔΕΘ με «φόντο» τα καμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Τρίτη το πληγωμένο Μάτι με τη συνοδεία των «εξαφανισμένων», Ρένα Δούρου και Ηλία Ψινάκη, δίνοντας ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου στις στάχτες.

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί το Μάτι, να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή».

Υπό το μήνυμα πως δεν ασκεί τακτική εντυπώσεων, ο ίδιος ζήτησε από τους κατοίκους να του πουν, ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 Αυγούστου, έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι. «Μάχη δίνουμε. Ήρθα για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους, ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε», υποστήριξε, ακολουθώντας κατά γράμμα τη γνωστή επικοινωνιακή πολιτική του.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, χρειάζεται «κινητοποίηση και των ενεργών πολιτών που πήραν στις πλάτες τους αυτή την προσπάθεια, αλλά και συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια». Μίλησε παράλληλα για τη στρέβλωση που υπάρχει «να έχουμε μια περιοχή που η μισή ανήκει σε έναν δήμο και η άλλη μισή σε έναν άλλον» τονίζοντας ότι μέχρι το γεγονός αυτό να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται συνεργασία ανάμεσα στις δύο δημοτικές αρχές και την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι στη συνάντηση της 6ης Αυγούστου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ποιότητας του αέρα που αναπνέουν στην περιοχή, ζήτημα που έθεσαν εκ νέου οι κάτοικοι. Είπε ότι η κινητοποίηση επ' αυτού ήταν άμεση και πώς το κρίσιμο από εδώ και πέρα είναι η διασφάλιση της παρουσίας των ανθρώπων που ζουν μόνιμα στην περιοχή με στόχο «να ξαναδώσουμε πνοή και ζωή στο Μάτι».

Αναφερόμενος στα μέτρα για τους πληγέντες από τη φονική φωτιά, σημείωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων στο επόμενο διάστημα και οι διαδικασίες απομάκρυνσης των υλικών αμίαντου που είναι βλαβερά για την υγεία. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι πέραν της αποκατάστασης, πρέπει να δοθεί έμφαση και στην αστυνόμευση στην περιοχή, με τους κατοίκους να θέτουν και το ζήτημα του φωτισμού, επί του οποίου υπάρχει πρόβλημα.

Σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι από τις αιτήσεις για το βασικό ποσό του επιδόματος των 5.000, υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 25% που δεν έχει ακόμα διεκπεραιωθεί, εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων, π.χ. πολλαπλές ιδιοκτησίες, λάθος στις αιτήσεις. Το συντονιστικό του Νέου Βουτζά διατύπωσε την πρόταση αν θα μπορούσε να γίνει οργανισμός ανασυγκρότησης της περιοχής Μάτι-Νέου Βουτζά και πυρόπληκτων περιοχών, στα πρότυπα του οργανισμού που είχε συγκροτηθεί το 1999 στους σεισμούς.

Αν σου άρεσε κάνε