Σκληρό πολιτικό «ροκ» για το Σκοπιανό

Σκληρό πολιτικό «ροκ» για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:24 Δημιουργία 04/09/18, 08:19
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις που θα ξεκινήσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης έναντι των όσων θα πουν στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει η ΝΔ.

Οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η παροχολογία, στην οποία θα επιδοθεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταβαίνει την Παρασκευή, δεν θα πείσει τους πολίτες και αυτό σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν μέσα στο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, αλλά και με τους κυβερνητικού χειρισμούς ως προ το Σκοπιανό, θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ σε δημοσκοπική κατάρρευση.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΝΔ επενδύουν στην παρουσίαση του δικού τους κυβερνητικού προγράμματος , επιδιώκοντας να κερδίσουν σε αξιοπιστία και σε αποτελεσματικότητα όσον αφορά τη διαχείριση της πολύπλευρης κρίσης, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ωστόσο, στο εσωτερικό του κόμματος της Πειραιώς παραμένουν ισχυρές φωνές, που ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να ανεβάσει τους τόνους και στο επίπεδο της κριτικής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου:

  1. Να διατηρηθούν ψηλά τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ
  2. Να δίδονται σκληρές απαντήσεις ειδικά, όταν «γαλάζια» στελέχη κατηγορούνται από την κυβέρνηση ή από τα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ για θέματα ηθικής τάξης, προκειμένου να μην αφήνεται κανένα περιθώριο για «σκιές».

Πάντως, από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείει αυτή τη στρατηγική. Χαρακτηριστικό είναι ότι έδωσε το «πράσινο φως» για τη φράση «ωμή πολιτική αλητεία», που χρησιμοποιήθηκε, ως απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με την υπόθεση Φλώρου.

Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε εξίσου σκληρό ύφος στην τοποθέτησή του για το Σκοπιανό, με αφορμή τη διαρροή ότι από το 2008 οι γείτονές μας επεδίωκαν την ονομασία «πολιτικο ροκόρεια Μακεδονία», καταγγέλλοντας ότι οι κκ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν όλα όσα οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέρριπταν και επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία.

Η σκληρή «γραμμή» στο Σκοπιανό αποδίδει και εκλογικά για τη ΝΔ, καθώς σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν πριν από τη θερινή ραστώνη, τα ποσοστά του κόμματος στους νόμους της Βόρειας Ελλάδας ενισχύονται σημαντικά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και για τους λόγους αυτούς ο κ. Μητσοτάκης θα επιμένει στο σκληρό «ροκ» για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να αποτελέσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και στην ομιλία του το μεθεπόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ και στην συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει.

Αν σου άρεσε κάνε