Ξενογιαννακοπούλου: «Ώριμη η στιγμή» για την είσοδο στην κυβέρνηση

Ξενογιαννακοπούλου: «Ώριμη η στιγμή» για την είσοδο στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:26 Δημιουργία 03/09/18, 15:32

Ως «ώριμη» χαρακτήρισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη στιγμή που επέλεξε να αποδεχτεί την πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα και να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, σε δηλώσεις της νέας υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε πως «υπάρχει μεγάλο περιθώριο σύγκλισης και διαλόγου, κατ αρχήν σε κοινωνικό επίπεδο. Ήδη πολύ μεγάλο κομμάτι στον εκλογικό χώρο έχει μετακινηθεί και πιστεύει σε μία τέτοια διαδικασία,- σαφώς υπάρχουν και δυνάμεις που πρεσβεύουν κάτι τέτοιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνεται πολιτικός διάλογος, πολλές φορές ο δημόσιος λόγος εξαντλείται σε ατάκες και πόλωση από την Κεντροαριστερά, αντικυβερνητισμού, προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να γίνει στη βάση ιδεών, αξιών, πολιτικής, κυρίως με πρόγραμμα για το μέλλον».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν έχει σημασία απλώς ότι πάμε σε μία νέα ημέρα, σημασία έχει τι πρόσημο θα δώσουμε. Θα είναι προοδευτικό σε αυτό το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας; Θα έχει αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα; Ή θα είναι ένα πισωγύρισμα σε μία υπερσυντηρητική δεξιά αντίληψη και σε ένα νεοφιλελευθερισμό νέου τύπου;»

Αναφερόμενη στην επιλογή της να αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού για να ενταχθεί στην κυβέρνηση, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι «ήταν ώριμη η στιγμή, τώρα που υπάρχει η αλλαγή, η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση, που γυρίζει σελίδα η χώρα. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση και τιμή να συμμετέχω σε αυτή την συλλογική προσπάθεια».

Αν σου άρεσε κάνε