Ξέσπασε άγριος πολιτικός πόλεμος για την υπόθεση Φλώρου

Ξέσπασε άγριος πολιτικός πόλεμος για την υπόθεση Φλώρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:14 Δημιουργία 03/09/18, 07:12
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Απόλυτα ενδεικτική μίας σκληρής πολικής αντιπαράθεσης, η οποία θα εξελιχθεί μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, αποτελεί η μέγιστη σύγκρουση μεταξυ της κυβέρνησης και της ΝΔ για την υπόθεση της αποφυλάκισης του ισχυρού άνδρα της Energa, Αριστειδη Φλώρου.

Η απόπειρα εμπλοκής στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση από φιλοκυβερνητική εφημερίδα καταγγέλθηκε με σκληρή γλώσσα από το κόμμα της Πειραιώς, το οποίο έδειξε ως ηθικό αυτουργό της επιχείρησης σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου εκμεταλλεύτηκε άμεσα το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο ανάφερε ότι δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου ήταν ο Γρήγορης Δημητριάδης, ανιψιός και στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το εν λόγω δημοσίευμα δεν ανέφερε ότι ο κ. Δημητριάδης είχε παραιτηθεί με εξώδικο από τη θέση του νομικού συμβούλου της εταιρείας το 2012 και στη συνέχεια, ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά του Αριστείδη Φλώρου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την "energa".

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, λίγη ώρα μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας (documento) που είχε πρωτοσέλιδο το σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι "ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο ακουμπά την οικογένεια Μητσοτάκη και τη ΝΔ" . Το γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε άμεσα, κάνοντας λόγο για "ωμή πολιτική αλητεία" και χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εφημερίδα, ως "εκτοξευτήρα λάσπης" και τον κ. Τσίπρα, ως ηθικό αυτουργο.

Ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προαναγγέλει τη δικαστική δίωξη του εκδότη της εφημερίδας. "Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και την συμμορία, στην οποία μετέχει. Σύντομα, ωστόσο, θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του - όσο ψηλά κι αν βρίσκονται - μετά την αγωγή και μήνυση που θα τους κοινοποιήσω", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και αυτή η υπόθεση είναι βέβαιο ότι αποτελεί προάγγελο των όσων θα ακολουθήσουν στην προεκλογική περίοδο, που ατύπως έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει δημόσια ότι αναμένει "βρώμικες επιθέσεις", ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος του που του εισηγούνται να ακολουθήσει αυτή τη ρητορική.

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα επιμείνει στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, διεκδικώντας τη θετική ψήφο των πολιτών. Μέσα στην εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των εισηγήσεων των τομεαρχών, έτσι ώστε να αποτελέσουν μέρος της συνολικής τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Αν σου άρεσε κάνε