Ανοίγει το «καλάθι» παροχών στο πρώτο Υπουργικό με Παπακώστα

Ανοίγει το «καλάθι» παροχών στο πρώτο Υπουργικό με Παπακώστα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:15 Δημιουργία 31/08/18, 09:06
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με… μότο «στο φουλ οι μηχανές» συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Παρασκευής το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή προέκυψε από τον πρόσφατο άτολμο – κατά τ΄άλλα – ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, πλάι στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να δώσει το στίγμα της επικοινωνιακής πολιτικής που θα αναπτύξει στη ΔΕΘ, θα βρεθούν οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Μυρσίνη Ζορμπά.

Αναμενόμενη θα πρέπει, βέβαια, να θεωρείται η έναρξη της ομιλίας του κ. Τσίπρα με το δήθεν success story της «εξόδου από τα μνημόνια», τη στιγμή που ο ίδιος επιχειρεί να αναστρέψει το ιδιαίτερα αρνητικό momentum με το πολυφορεμένο «παραμύθι» της ακύρωσης του μέτρου της μείωσης των συντάξεων το 2019, το οποίο έχει ωστόσο ψηφιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στο πρώτο Υπουργικό μετά τον ανασχηματισμό Παπακώστα, φορώντας το «κοστούμι» του… «Αριστερού» αρχηγού, τουτέστιν θα βάλει κοινωνικό πρόσημο στην παροχολογία, όπου θα στρέψει τους προβολείς. Εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη ακολουθούν τη σχετική «γραμμή», τάζοντας φοροελαφρύνσεις.

Συνεπώς, η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ενδεικτική των οριστικών αποφάσεων, που αναμένεται να ληφθούν για το «καλάθι» στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, ο ίδιος και το επιτελείο του θα έχουν συνεχείς συσκέψεις εντός του Σαββατοκύριακου, έτσι ώστε να «κλειδώσουν» οι εξαγγελίες, με τις οποίες ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τα λάθη, τα ψέματα και την τραγελαφική πολιτική, που ακολουθείται εδώ και 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες,στη ΔΕΘ θα δώσει έμφαση στην στήριξη ενός κοινωνικού προγράμματος, που θα έχει στον πυρήνα του την υποστήριξη της εργασίας, με προμετωπίδα την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και φοροελαφρύνσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος θα δώσει σήμα επανεκκίνησης και επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου κατά το σημερινό Υπουργικό. Σαφώς, με «φόντο» το κυβερνητικό πολιτικό «παιχνίδι» με τη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις. Ήδη, μόλις χθες ο Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε ότι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή, δεν θα περιλαμβάνει αυτό το μέτρο, αν και Βερολίνο και ΔΝΤ χαλάνε τη «σούπα», καθώς εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων.

Αν σου άρεσε κάνε