ΝΔ: Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων, Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής

ΝΔ: Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων, Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:54 Δημιουργία 31/08/18, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μπορεί οι οριστικές αποφάσεις να έχουν παραπεμφθεί για το τέλος του τρέχοντος έτους, ωστόσο οι διεργασίες στο παρασκήνιο για την επιλογή των υποψηφίων, που θα υποστηρίξει η ΝΔ στις δημόσιες και περιφερειακές εκλογές, εντείνονται...με το τέλος της θερινής ραστώνης.

Επιτελείς του κ. Μητσοτάκη κάνουν ήδη επαφές με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν προθέσεις, να δουν τους συσχετισμούς και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για πρόσωπα, που ενδεχομένως θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά, στο πεδίο της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, σε κεντρικούς δήμους και περιφέρειες έχουν εν πολλοίς ληφθεί οι αποφάσεις και αυτό που μένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, θα αφήσει τους υποψήφιους να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους και στη συνέχεια, θα εκφράσει τη δική του υποστήριξη.

Ειδικότερα, στους μεγάλους δήμους: στην Αθήνα, όπως είχε αποκαλύψει πριν από το καλοκαίρι το Xrimaonline.gr, ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος, διεκδικώντας τη στήριξη όχι μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Στον Πειραιά, η ΝΔ είναι πιθανόν να υποστηρίξει την υπερκομματική υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μωραλη. Ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα τον ενδιέφερε το αξίωμα, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στη Θεσσαλονίκη, το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ θα είναι απεναντι στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Τα τελευταία 24 ώρα εμφανίζεται, ως πιθανή υποψηφιότητα, αυτή του πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με την ηγεσία της παράταξης όσο και με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά. Επίσης, εάν το αποφασίσει, θα υποστηριχθεί και απο τον περιφερειάρχη (και εκ νέου υποψήφιο) κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικωστα.

Στην περιφέρεια Αττικής, ακούγεται έντονα το όνομα του νυν δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε αρχικά εκδηλώσει την επιθυμία του να κατέβει, ως υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, αλλά τελικά δεν αποκλείεται να πειστεί να διεκδικήσει την περιφέρεια.

Στην Πελοπόννησο, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Τατουλη. Πόντους κερδίζει σταθερά το ενδεχόμενο να κατέβει ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ένας ακομη πρώην υπουργός, ο Γιώργος Κοντογιάννης θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - υποψήφιος για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, ενώ στην Ήπειρο θα είναι υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμανης.

Στην Κρήτη, η ΝΔ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος δεν έχει "κομματική ταμπέλα". Η Χριστίνα Καλογήρου θα είναι απεναντι στην υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ο κ. Μέτιος θα υποστηριχτεί στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν ακόμη πολλά κενά σε ο,τι αφορά τις λίστες δήμων, κυρίως, τα οποία αναμένεται να "κλείσουν" προς το τέλος του έτους μετά και από επαφές, που θα έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με υποψήφιους.

Αν σου άρεσε κάνε