Ο Καλογήρου αποσύρει το σχέδιο τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθήνας

Ο Καλογήρου αποσύρει το σχέδιο τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθήνας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:19 Δημιουργία 30/08/18, 19:15

Ως ένδειξη καλή θέλησης προς τους δικαστές μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης να αποσύρει το σχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που είχε φέρει ο προκάτοχος του, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «όλα παγώνουν για να εξεταστούν εκ νέου», τονίζουν διακστικές πηγές, αναφερόμενες σε σειρά νομοθετημάτων που είχαν δρομολογηθεί επί υπουργίας Κοντονή.

Την ίδια ημέρα που έλαβε χώρα η εθιμοτυπική συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσό και λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός ξεκινά την εφαρμογή μίας διαφορετικής γραμμής σε σχέση με αυτή του προκατόχου του, Στ. Κοντονή. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητά -όπως αναφέρουν πληροφορίες- την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση οδηγίας για την μείωση της ποινής κατηγορουμένων, των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις για το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου σε τρία μέρη, στην Ευελπίσων, στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική. Αιτία για την κίνηση αυτή αναφέρεται -κατά τις ίδιες πηγές- η ανάγκη του Μιχ. Καλογήρου να μελετήσει εκ νέου τις σχετικές διατάξεις. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το μεγαλεπίβολο σχέδιο της τριχοτόμησης είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο νομικό κόσμο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διενεργηθεί δημοψήφισμα, το οποίο «έδειξε» τη σύσσωμη αντίδραση των δικηγόρων στο σχέδιο αυτό.

Αν σου άρεσε κάνε