Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής Μητσοτάκη

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:55 Δημιουργία 30/08/18, 12:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περιφέρεια των Γρεβενών, όπου περιόδευσε χθες, ότι ο πυρήνας των υπουργών που ευθύνονται για την κατάσταση στην οικονομία και στα εθνικά θέματα, παραμένει ο ίδιος, δίνει και το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σκοπίμως απέφυγε να σχολιάσει την ένταξη της κυρίας Παπακώστα στο κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνει ότι στα κρίσιμα υπουργεία έμειναν οι ίδιοι άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν, θα είναι η ίδια.

Δεν είναι τυχαίο δε ότι ο κ. Μητσοτάκης "φωτογράφισε" τους κ.κ. Τσακαλώτο, Κοτζιά και Καμμένο, ως τους υπεύθυνους για λάθη και παραλείψεις σε καίριους τομείς της πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε αυτό θα επιμείνει, θεωρώντας εξάλλου τον ανασχηματισμό, ως ένα επικοινωνιακό «πυροτέχνημα», το οποίο δεν θα κρατήσει περισσότερο από τρεις ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης από τα Γρεβενά, επιβεβαίωσε ότι δεν θα παρεκκλίνει της στρατηγικής, που έχει επιλέξει και η οποία επικεντρώνεται στην προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και στη διεκδίκηση της θετικής ψήφου των Ελλήνων πολιτών. "Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω το διχαστικό λόγο του κ. Τσίπρα και θα εξακολουθήσω να μιλώ για το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας", επεσήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του. "Το ζήτημα δεν είναι να κερδίσουμε" - πρόσθεσε - "το ζητούμενο είναι να λύσουμε πραγματικά προβλήματα . Να αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου και να δημιουργήσουμε καλύτερες δουλειές ειδικά για τους νέους. Αυτό είναι το στοίχημα μου".

Νωρίτερα χθες, μέσα από την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook, είχε προαναγγείλει την επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. "Η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης", εξήγησε.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεδιπλώνει πτυχές της πολιτικής, που θα ακολουθήσει, εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Πέρα από το «μέτωπο» της Οικονομίας, στη δημόσια συζήτηση εισήγαγε και την εκπαίδευση, αλλά και θέματα που απασχολούν τους αγρότες τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, των οποίων συνάντησε στα Γρεβενά και άκουσε τα παράπονα τους για την χαμηλή τιμή πώλησης του γάλακτος. Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν από την πλευρά της ΝΔ θέματα, που αφορούν τη λειτουργία των θεσμών και ειδικότερα εκείνου της Δικαιοσύνης, μετά μάλιστα και την υπόθεση της αποφυλάκισης του ισχυρού άνδρα της Energa και της νέας άδειας που δόθηκε στον καταδικασμένο για τρομοκρατικές πράξεις, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν σου άρεσε κάνε