Στα χωριά του νομού Γρεβενών ο Μητσοτάκης

Στα χωριά του νομού Γρεβενών ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:41 Δημιουργία 29/08/18, 19:39

Για σημαντικές αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες είναι οι δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών έκανε λόγο κατά την περιοδεία του στα Γρεβενά, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη φυσική ομορφιά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, αλλά και στις προοπτικές του.

Ιδιαίτερα, για το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας επεσήμανε ότι απαιτούνται επενδύσεις και από τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

«Προσωπικά γνωρίζω ότι η Βασιλίτσα έχει τις δυνατότητες να γίνει το πρώτο, το καλύτερο, χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αυτό δε μπορεί να γίνει, όμως, χωρίς την εμπλοκή και χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικού φορέα και χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα έρθουν να επενδύσουν στο χιονοδρομικό, να αναβαθμίσουν σημαντικά τον μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, να επεκτείνουν το χιονοδρομικό, πάντα σεβόμενοι την υφιστάμενη υποχρεωτική νομοθεσία. Αυτή είναι η λύση για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας».

«Και χαίρομαι, γιατί από τις συζητήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα διαπιστώνω ότι από την τοπική κοινωνία φαίνεται να υπάρχει μια στήριξη σε αυτή την προοπτική -και αυτήν την προοπτική τουλάχιστον, θέλω εγώ ως κεντρική κυβέρνηση, την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες, να μπορέσω να δρομολογήσω» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «απαραίτητη» η ολοκλήρωση του τμήματος του δρόμου Ε65 (Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά), ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

«Ένα δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, το οποίο -θέλω να θυμίσω-δρομολογήθηκε με συμβάσεις παραχώρησης από κυβέρνηση της ΝΔ, απενεπλάκη από σημαντικές δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα πάλι από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2012 και ολοκληρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, δυστυχώς, για τους πολίτες».

Νωρίτερα και κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, στο δημαρχείο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στα τοπικά προβλήματα και στις προοπτικές για την περιοχή.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε επίσης στο Δοτσικό, το χωριό που επισκέφθηκε πριν από μερικά χρόνια, στην έναρξη της πορείας του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.


Οι κάτοικοι του χωριού του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, και ο πρώην πρόεδρος του Δοτσικού, Δημήτρης Λάγγας, τον προέτρεψε -όπως είχε κάνει στο παρελθόν, στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ- να πιεί πάλι νερό από την πηγή του χωριού προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι το Δοτσικό του έφερε γούρι και δεν αρνήθηκε την προτροπή του πρώην προέδρου. Συνομίλησε με κατοίκους, ζήτησε να μάθει πόσοι μένουν μόνιμα στο χωριό και πώς είναι η ζωή κατά την διάρκεια του χειμώνα. Περπάτησε σ΄ ένα από τα πιο ωραία πετρόκτιστα γεφύρια της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και συνομίλησε με ορισμένους από τους κτηνοτρόφους που μένουν μόνιμα στη περιοχή.

Αν σου άρεσε κάνε