ΝΔ: Ανασχηματισμός... απελπισίας πριν τις εκλογές

ΝΔ: Ανασχηματισμός... απελπισίας πριν τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:19 Δημιουργία 29/08/18, 12:48
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως μια αποτυχημένη προσπάθεια ανανέωσης μιας κυβέρνησης, που έχει ήδη καταρρεύσει πολιτικά, ερμηνεύει η ΝΔ τον ανασχηματισμό, που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επισήμως, η αξιωματική αντιπολίτευση δια της εκπροσώπου του Μαρίας Σπυράκη περιορίστηκε στην λαϊκή ρήση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Στο εσωτερικό του κόμματος, ωστόσο, τα περιπαιχτικά σχόλια, τα ευφυολογήματα και τα σχόλια με αρκετές δόσεις ειρωνείας δεν έλειψαν, όταν η συζήτηση έφτασε στην αξιοποίηση προσώπων, όπως είναι η Κατερίνα Παπακώστα και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Επί της ουσίας πάντως, κανείς στη ΝΔ δεν πιστεύει πραγματικά ότι ο πρωθυπουργός έκανε -με αυτές τις κινήσεις- ουσιαστικά ανοίγματα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλες λύσεις, καθώς συνάντησε αρνήσεις τόσο μέσα από το κόμμα του όσο και από τον χώρο των λεγόμενων ανεξάρτητων πολιτικών προσώπων.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, σημειώνουν τα γαλάζια στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, οι πραγματικές αλλαγές ήταν τόσο περιορισμένες, αφού ο πυρήνας της κυβέρνησης έμεινε ως είχε.

Τέλος, εκτιμούν ότι αυτή ήταν η τελευταία κίνηση που είχε να κάνει ο πρωθυπουργός πριν από την προκήρυξη των εκλογών, η αντίστροφη μέτρηση για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να ασχοληθεί επί της ουσίας με τις κυβερνητικές αλλαγές, καθώς θεωρεί ότι η όλη συζήτηση θα τελειώσει αμέσως μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων.

«Θα αφήσει να λειτουργήσει το ίδιο το αποτέλεσμα», ανέφερε μιλώντας στο Χrimaonline.gr, στενός του συνεργάτες. Ο σχεδιασμός του προέδρου της ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει και στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η εμφάνισή του, στην ΔΕΘ.

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η αποστολή των εισηγήσεων των τομεαρχών του κόμματος και να ξεκινήσει η επεξεργασία της συνολικής τοποθέτησής του προς τις παραγωγικές τάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των παροχών που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός και δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτε που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την επόμενη της αναμέτρησης, όπως ανέφερε χθες σε ρεπορτάζ του, το xΧimaonline .gr.

Εκτός από την οικονομία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, κάτι που επιβεβαίωσε χθες και η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για ένα «ξεχαρβαλωμένο κράτος».

Όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στην Βουλή η νέα κυβέρνηση θα αφορά την δημόσια διοίκηση και ειδικότερα την αξιολόγηση και των εκσυγχρονισμό συγκεκριμένων δομών, όπως είναι η πολιτική προστασία.

Μετά την ΔΕΘ στο τραπέζι των συζητήσεων στη ΝΔ θα βρεθεί η ολοκλήρωση της λίστας με τις υποψηφιότητες που θα υποστηριχθούν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Αν σου άρεσε κάνε