Προεκλογική ρελάνς Μητσοτάκη με συντάξεις, ασφάλεια και θεσμούς

Προεκλογική ρελάνς Μητσοτάκη με συντάξεις, ασφάλεια και θεσμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:46 Δημιουργία 27/08/18, 11:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογική του στρατηγική, καθώς διαφαίνονται ήδη οι τομείς στους οποίους θα επενδύσει πολιτικά ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει να συμμερίζεται την άποψη όλων στο εσωτερικό του κόμματός του ότι «η φωτιά στο Μάτι έκαψε τις εκλογές το φθινόπωρο». Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι τέτοιοι οι κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση, που μπορεί να οδηγήσουν στις κάλπες ανά πάσα στιγμή.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο κ. Μητσοτάκης κινείται ήδη σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, δίνοντας έμφαση στους εξής τομείς:

  1. Οικονομία, εισοδήματα οικογενειών: Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει ήδη δεσμευτεί για μείωση των φορολογικών συντελεστών εταιρειών και φυσικών προσώπων, έκανε το Σάββατο ένα ακόμη βήμα, προαναγγέλλοντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από την τόνωση της απασχόλησης και της δημιουργίας θέσεων μόνιμης εργασίας. Εφόσον αυτό το πλάνο προχωρήσει, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει λόγος για νέα μείωση των συντάξεων και -κυρίως - θα μπορέσει το κράτος να βελτιώσει τα εισοδήματα των συνταξιούχων μέσα σε ένα βραχύ χρονικό διάστημα.
  2. Ασφάλεια: Τα γεγονότα στου Φιλοπάππου, καθώς και η ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα, που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι ζητούν πειστικές απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρατά ψηλά το ζήτημα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επαναλάβει στη ΔΕΘ την απόφασή του να ακολουθήσει, ως πρωθυπουργός μία σθεναρή πολιτική απέναντι στα φαινόμενα της ανομίας.
  1. Θωράκιση των θεσμών: Η ΝΔ έχει καταγγείλει επανειλημμένως απόπειρες παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και σχέσεις διαπλοκής με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Ως πρώτη κίνηση σε αυτό το πεδίο θεωρείται ο «πόλεμος» που ξεκινά η αξιωματική αντιπολίτευση στις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου, οι οποίες - σύμφωνα με «γαλάζιους» βουλευτές - φοροδιαφεύγουν και δεν ελέγχονται από το κράτος. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι επισημάνσεις που αφορούν συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως ο νόμος Παρασκευόπουλου και η αποδοχή αδειών σε καταδικασμένους για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τη στρατηγική αυτή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να την παρουσιάσει ολοκληρωμένα στη ΔΕΘ, όπου η παρουσία του θα είναι χωρισμένη σε δυο κεφαλαία: στην παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος (που θα γίνει στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου) και στην άσκηση δριμύτατης κριτικής στην κυβέρνηση (στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που θα παραχωρήσει την επομένη της ομιλίας του).

Αν σου άρεσε κάνε