Καμία πρόσληψη χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, λέει η Γεροβασίλη

Καμία πρόσληψη χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, λέει η Γεροβασίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:58 Δημιουργία 23/08/18, 20:54

«Δεν υπάρχει καμία πρόσληψη χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ», δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως «δεν είναι και τόσο αθώα η συζήτηση για τις προσλήψεις», μιλώντας την Πέμπτη στο Kontra Channel.

Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε την ανάγκη να μην εργάζεται το Δημόσιο με συμβασιούχους και να μην γίνονται προσλήψεις με ανορθολογικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν μπορεί ένα κράτος να αποδώσει ποιοτικές υπηρεσίες με συμβασιούχους και ότι «δεν υπάρχει καμία πρόσληψη χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ σχολίασε ότι στο παρελθόν «το Δημόσιο δεν διόριζε με βάση τις ανάγκες, αλλά με βάση ό,τι ήθελε ο κάθε βουλευτής ή υπουργός για να είναι αρεστός».

Αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης προσλήψεων, εξήγησε ότι έχουν γίνει μεγάλες εξοικονομήσεις στο κόστος του δημόσιου τομέα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι οποίες συνεχίζονται.

Όπως είπε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής «βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά σοβαρά έργα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης εγγράφων και το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού.

Συγχρόνως, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης σημαντικών συστημάτων, όπως το «Διαύγεια», προκειμένου να γίνουν πιο χρηστικά, ενώ δεύτερη πηγή χρηματοδότησης νέων σχεδιασμών στο Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη ευελπιστεί να αποτελέσει το 1 δισ. ευρώ που έχει εξοικονομήσει το υπουργείο Οικονομικών από τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα των τελευταίων ετών.

Για τις τελικές αποφάσεις σε αυτό το θέμα, παρέπεμψε στις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αν σου άρεσε κάνε