ΝΔ: Ανασχηματισμός «πυροτέχνημα» και «ανοίγματα» πανικού...

ΝΔ: Ανασχηματισμός «πυροτέχνημα» και «ανοίγματα» πανικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:51 Δημιουργία 23/08/18, 10:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στάση αναμονής ενόψει του ανασχηματισμού που έχει ήδη προαναγγελθεί, τηρεί η ΝΔ , αν και η πλειοψηφία των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι πρόκειται για ακόμη ένα «πυροτέχνημα» του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ωστόσο δεν είναι ικανό να ανατρέψει το πολιτικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στα γραφεία της Πειραιώς, στελέχη της κυβέρνησης έχουν ήδη προσεγγίσει πρόσωπα, που προέρχονται από την κεντροδεξιά, προκειμένου να μετάσχουν στο νέο σχήμα, δίνοντας το μήνυμα των «ανοιγμάτων», που επιδιώκει να «περάσει» ο πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, δέκτες τέτοιων κινήσεων έγιναν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος απάντησε αρνητικά, καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη, ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να δώσει στον κ. Τσίπρα τον πολιτικό χρόνο, που ο ίδιος επιδιώκει. Οι ίδιοι παράγοντες, εξάλλου, θυμίζουν ότι ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει κατά το παρελθόν και από άλλες κυβερνήσεις( όπως του κ. Καραμανλή τον Ιανουάριο του 2009 και του κ. Σαμαρά τον Ιούλιο του 2014), εντούτοις δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ως προς την έκβαση της αναμέτρησης που ακολούθησε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει τη δική του στρατηγική, αδιαφορώντας για την τακτική του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει τις εισηγήσεις όλων των τομεαρχών του κόμματος, για να προετοιμάσει την παρέμβασή του στη ΔΕΘ.

Οι προτεραιότητες που θα παρουσιάσει, θα αποτελέσουν - σύμφωνα με τους συνεργάτες του - και τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει την επόμενη των εκλογών .

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξακολουθεί να ασκεί δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την ανείπωτη τραγωδία στις φλόγες, στην Ανατολική Αττική. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί ξανά το πληγωμένο Μάτι, όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων και θα ακούσει τα αιτήματά τους. Κύριο μέλημά του είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, εάν και πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων, καθώς και ποιο είναι το σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών, που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά.

Αναμένεται και πάλι να επιρρίψει τις ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό , τον οποίο και θα καταγγείλει για διάλυση του κρατικού μηχανισμού. Στη ΝΔ επεξεργάζονται αυτή την περίοδο ένα νέο σχέδιο δράσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία σειρά από κινήσεις, που θα πρέπει να κάνει ο κρατικός μηχανισμός σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων φαινομένων, με την κύρια επιτελική ευθύνη να την έχει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αν σου άρεσε κάνε