Βρισκόμαστε στο 2018, κ. Τσίπρα!

Βρισκόμαστε στο 2018, κ. Τσίπρα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:19 Δημιουργία 22/08/18, 09:06
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η έξοδος από τα μνημόνια που μας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός, δεν απέχει πολύ από την μαρτυρική έξοδο του Μεσολογγίου.

Όσα έχουμε ζήσει και όσα θα ζήσουμε από εδώ και εμπρός, δεν αφήνουν περιθώριο για χαρές και πανηγύρια. Και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους ο κ. Τσίπρας. Το 2015 μπορεί να είχε αυταπάτες! Αυταπάτες που μπορεί να μας στοίχισαν δεκάδες δις. ευρώ, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι τις είχε, γιατί ήταν άπειρος, γιατί δεν είχε διαβάσει τα μνημόνια που είχαν υπογράψει οι προκάτοχοι του, εφόσον σκόπευε να τα σκίσει!

Τώρα, όμως, δεν είμαστε στο 2015. Βρισκόμαστε στο 2018! Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει το δικό του μνημόνιο. Γνωρίζει καλά ότι με την υπογραφή του οι δανειστές έχουν δέσει τη χώρα και τους Έλληνες για πολλές δεκαετίες. Θα ελέγχουν συνεχώς το ταμείο, αλλά και τον αέρα που αναπνέουμε.

Αυταπάτες δεν μπορεί να έχει πλέον ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος δεν μπορεί να επικαλεστεί πλέον άγνοια, ούτε οι δικοί του την απειρία του. Εκτός αν ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του πιστεύουν ότι το 2015 είναι το ίδιο με το 2018. Αν το πιστεύουν, τότε ζουν σε εικονική πραγματικότητα, σε ένα παράλληλο σύμπαν που είναι σίγουρο πως δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αν σου άρεσε κάνε