Στο «κάδρο» Μητσοτάκη Τσίπρας-Καμμένος για τα καταστροφικά 3,5 χρόνια διακυβέρνησής τους

Στο «κάδρο» Μητσοτάκη Τσίπρας-Καμμένος για τα καταστροφικά 3,5 χρόνια διακυβέρνησής τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:50 Δημιουργία 22/08/18, 08:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Απολύτως ενδεικτική της τακτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ μέχρι την ώρα της κάλπης, ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η φράση-κλειδί, σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι το «δεν είμαστε λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Ουσιαστικά, η ΝΔ προσπερνά το τυπικό τέλος του τρέχοντος προγράμματος και μεταφέρει την όλη συζήτηση στα όσα συνέβησαν κατά τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το 3ο μνημόνιο , οι φόροι και οι μειώσεις που το συνόδευσαν, η έλλειψη επενδύσεων και η ανεργία είναι οι τομείς στους οποίους η γαλάζια παράταξη «επενδύει» πολιτικά, θέλοντας να τονίσει την αποτυχία των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η προβολή (λίγη ώρα μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ) βίντεο, με το οποίο επιχειρείται η σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα δεδομένα, που ίσχυαν στην ελληνική οικονομία το 2014. Παράλληλα, στο ίδιο βίντεο προβάλλονται και τα μεγέθη της οικονομίας, εάν συνεχιζόταν η πορεία, που είχαν επί της κυβέρνησης Σαμαρά.

Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει στιγμή, που να μην αναφέρεται στα 3,5 χρόνια που πέρασαν, ειδικότερα στο τραγικό καλοκαίρι του '15, όταν η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Σε αυτό ακριβώς τον άξονα ο πρόεδρος της ΝΔ θα οικοδομήσει και την προεκλογική του τακτική, θέλοντας να αναδείξει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα και Καμμένου για το αχρείαστο, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, 3ο μνημόνιο .

Ακόμη, στην Πειραιώς προετοιμάζουν μία λίστα με τους φόρους και τις μειώσεις, που θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι το 2022, βάση των όσων έχει ήδη υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Η λίστα αυτή θα είναι και το βασικό επιχείρημά του για να πείσει ότι η χώρα δεν έχει βγει από τη μνημονιακή εποχή.

Τέλος, στην ίδια στρατηγική αποδόμησης του πολιτικού του αντιπάλου εντάσσεται και η συνεχιζόμενη αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φονική πυρκαγιά, που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, εκεί αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και η διάλυση του κράτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Χrimaonline .gr, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει νέα επίσκεψη σε Μάτι και Νέο Βουτζά, προκειμένου να δει τα προβλήματα, που εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δυο αυτές περιοχές, καθώς ακόμη και τώρα το κράτος παραμένει ανίκανο να επουλώσει τις πληγές, που άνοιξαν το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας», στις 23 Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε