Κώδικας «μετωπική εφ' όλης της ύλης» στην ατζέντα Μητσοτάκη

Κώδικας «μετωπική εφ' όλης της ύλης» στην ατζέντα Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:09 Δημιουργία 21/08/18, 10:05
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή της μετωπικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση σε κάθε θέμα που θα ανακύπτει εφ' εξής κάνει η ΝΔ, θεωρώντας αυτή την τακτική μονόδρομο κόντρα στην επικοινωνιακή καμπάνια που έχει ήδη ξεκινήσει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια και τις... καλύτερες ημέρες που έρχονται για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι σε αυτή την τελική ευθεία προς τις κάλπες ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να σταματήσει την πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα διστάσει να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, επιχειρώντας να κοροϊδέψει και πάλι τους Έλληνες πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Δημοκρατία εντάσσει τους «πανηγυρισμούς» για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, τις εξαγγελίες για παροχές που θα κάνει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, αλλά και τον ανασχηματισμό.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι όλα αυτά τα «χαρτιά» είναι «καμένα» και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι και τα μηνύματα του κόμματός του πρέπει να εκπέμπονται καθαρά από όλα τα στελέχη προς τους πολίτες, προκειμένου:
1. Να αποδομηθεί η κυβερνητική προπαγάνδα
2. Να μην υπάρξει αιφνιδιασμός την επόμενη ημέρα
3. Να εμφανίζεται η ΝΔ ως η μοναδική αξιόπιστη πολιτική επιλογή
4. Να πληγεί το πολιτικό προφίλ του κ. Τσίπρα με δεδομένο ότι η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει και με επίκεντρο τα πρόσωπα που ηγούνται των κομμάτων εξουσίας

Σε ό,τι αφορά τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό, ουδείς στη ΝΔ αναμένει ότι είναι ικανή από μόνη της αυτή η κίνηση να αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να υπενθυμίσουν ότι όσες κυβερνήσεις (ακόμη και της συντηρητικής παράταξης) έκαναν αυτές τις αλλαγές στο τέλος της θητείας τους, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την εκλογική ήττα.

Για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, σχολιάζουν σκωπτικά ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», θυμίζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα το 2015 αλλά και το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη και το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Για τον κ. Μητσοτάκη αυτό που πλέον απομένει είναι μόνον ο ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών και όπως θα δηλώσει -πιθανότατα και σήμερα σε τηλεοπτικό του μήνυμα με αφορμή το τέλος του τρέχοντος προγράμματος- όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για την χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε