Στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:20 Δημιουργία 21/08/18, 08:59

Την Ιθάκη, έναν τόπο με προφανείς συμβολισμούς, επέλεξε τελικά ο πρωθυπουργός για να κηρύξει την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο νησί από όπου θα προβληθεί το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο νησί του Ιονίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να οικοδομήσει ένα νέο εθνικό όραμα, προτάσσοντας τις δυνατότητες που ανοίγονται για τη φυγή της χώρας προς τα εμπρός.

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» δήλωσε ο Διονύσης Στανίτσας.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.

Το διάγγελμα θα είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο: Ο ανασχηματισμός και η ομιλία στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία και θα σημάνει την άτυπη έναρξη μίας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε χθες ότι στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι τέσσερις φορές το χρόνο, ενώ μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλαν τόσο ο ESM όσο και το Βερολίνο.

Αν σου άρεσε κάνε