Σε προεκλογικό φόντο η επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Σε προεκλογικό φόντο η επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:16 Δημιουργία 20/08/18, 08:09
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με την επιστροφή του στο γραφείο του σήμερα, Δευτέρα, μετά τη θερινή ραστώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπέμψει το μήνυμα της τελικής επίθεσης στην κυβέρνηση ενόψει των εθνικών εκλογών, που σύμφωνα με την εκτίμηση του, θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αυτή την ώρα δύο άμεσες προτεραιότητες:
1. Τη διατήρηση της απευθείας επαφής με τους πολίτες, έτσι ώστε να συνεχίσει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και παράλληλα να παρουσιάζει τους άξονες του προγράμματος της ΝΔ. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συνέχιση των περιοδειών του ιδίου και των κορυφαίων στελεχών του στην επικράτεια. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει περιοδεία στη Ζάκυνθο, ενώ σχεδιάζεται και μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα συνδυαστεί με την παρουσία του στη ΔΕΘ.
2. Την παρουσίαση συγκεκριμένων - άμεσων πολιτικών της κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα χρησιμοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ, κυρίως για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του και για πρώτη φορά θα επεκταθεί και σε άλλους -πέραν της οικονομίας- τομείς, όπως είναι η Παιδεία, το Περιβάλλον και η προστασία των Θεσμών.

Σε ο,τι αφορά την οικονομία, ο ίδιος θα επαναλάβει ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και η μείωση της φορολογίας, την οποία έχει ήδη εξαγγείλει (μείωση του ΕΝΦΙΑ και των συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα).

Σχετικά με την πολυσυζητημένη έξοδο από τη μνημονιακή εποχή, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αύριο, Τρίτη, δημόσια παρέμβαση, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις των μνημονίων παραμένουν και μετά το τυπικό τέλος του τρέχοντος προγράμματος, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος, που δέσμευσε τη χώρα με βαριά φορολογία τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Ο δεύτερος μεγάλος τομέας στον οποίο θα αναφερθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι το Δημόσιο και η λεγόμενη «κρατική μηχανή».

Με αφορμή την ανυπαρξία οργάνωσης και διαχείρισης της μεγάλης κρίσης με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολικά Αττική, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει την ανάγκη ενός νέου επανασχεδιασμού της πολιτικής προστασίας, μακριά από γραφειοκρατικές διαδικασίες και επικάλυψη αρμοδιοτήτων, έτσι ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα παρόμοιες, τραγικές καταστάσεις.

Δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφθεί τις περιοχές, που επλήγησαν τον περασμένο Ιούλιο, για να διαπιστώσει την πορεία αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Αν σου άρεσε κάνε