Στο Ρωσικό προξενείο ο Έλληνας πρέσβης

Στο Ρωσικό προξενείο ο Έλληνας πρέσβης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:41 Δημιουργία 06/08/18, 17:57

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, με φόντο την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη για «μη φιλικές δράσεις» της ελληνικής πλευράς.

Στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών, κατ΄αναλογία των μέτρων που είχε λάβει η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

Τον περασμένο μήνα, η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και επέβαλε ποινές σε δύο ακόμη, κατηγορώντας τους πως παρενέβησαν σε ζητήματα ασφαλείας, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας.

Ειδικότερα, η Αθήνα καταλογίζει στους Ρώσους διπλωμάτες ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε