Τόσκας: Από το «δεν βλέπω λάθη» στην... παραίτηση

Τόσκας: Από το «δεν βλέπω λάθη» στην... παραίτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:52 Δημιουργία 04/08/18, 11:45

Από το «δεν βλέπω λάθη» στην παραίτηση πέρασε μέσα σε έντεκα ημέρες από την ανείπωτη εθνική τραγωδία στις φλόγες ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος μόλις χθες παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Πάνο Σκουρλέτη, δηλώνοντας πως αυτή τη φορά το αίτημά του έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό.

Η παραίτηση Τόσκα ήρθε κατόπιν προκλητικών δηλώσεων του ιδίου κατά τη συνέντευξη-παρωδία με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αφότου ένα «όργιο» αποκαλύψεων επιβεβαίωσε το επικοινωνιακό «θέατρο», που στήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη «σύσκεψη συμφοράς» υπό τον Αλέξη Τσίπρα και παίχτηκε on camera, ενώ ήταν ήδη γνωστή η πληροφορία για την ύπαρξη νεκρών, και ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί, στέλνοντας τις μπουλντόζες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων, να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν σημειώθηκαν εγκληματικές αστοχίες, αλλά πως η άναρχη δόμηση στο Μάτι είχε ως συνέπεια το θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας.

«Οφείλουμε να θυμόμαστε τα θύματα γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», σημείωσε ο κ. Τόσκας κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του στον κ. Σκουρλέτη.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι στρατιώτης που έδινα τις μάχες με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες καταλαβαίνουν και κρίνουν», τόνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, την ώρα που ΕΛΑΣ-Πυροσβεστική κάνουν «μπαλάκι» την ευθύνη και η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια στις στάχτες, η ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική σύγκρουση, ασκώντας δριμεία κριτική κατά του κ. Τόσκα, χαρακτηρίζοντας την παραίτηση «πολύ λίγη». Την ίδια ώρα, δε, σύσσωμη η αντιπολίτευση επισημαίνει πως η παραίτηση Τόσκα δεν θα πρέπει να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τον πρωθυπουργό.

«Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το κόμμα της Πειραιώς, ο πρωθυπουργός «αρκείται σε μια παραίτηση με χρονοκαθυστέρηση και συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Υπουργό Εσωτερικών, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής».

«Όλοι τους, προφανώς, όπως και η Περιφερειάρχης Αττικής, αισθάνονται άνετα στις θέσεις τους, έτοιμοι να διαχειριστούν την επόμενη κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Τόσκα, ο κ. Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστησε τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα».

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε