Σκοπιανό: «Ασήκωτο» το πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Κατρακυλούν» τα ποσοστά στη Β. Ελλάδα

Σκοπιανό: «Ασήκωτο» το πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Κατρακυλούν» τα ποσοστά στη Β. Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:45 Δημιουργία 26/07/18, 12:41

«Βαρύ κι ασήκωτο» είναι το πολιτικό κόστος της συμφωνίας των Πρεσπών για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα να «κατρακυλά».

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το εξαμηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο «Εγνατία Point of View» του Ιουλίου 2018, που παρουσιάζει το Voria.gr, στο 13,9% υποχωρεί το ποσοστό της παράταξης ως προς την πρόθεση ψήφου, χάνοντας κατά 4,4% σε σχέση με μόλις έξι μήνες πριν.

Αντιθέτως, η ψαλίδα ανοίγει περαιτέρω υπέρ της ΝΔ, η οποία σημειώνει ποσοστό 34,5% τον Ιούνιο από 28,1% τον Δεκέμβριο, «γράφοντας» αύξηση 6,4%.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, διατηρώντας το ποσοστό της στο 6,3%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, που αυξάνει το ποσοστό του στο 5,8% (από 4,4% τον Δεκέμβριο) και το Κίνημα Αλλαγής που πέφτει στο 4,5% από 6,3% τον Δεκέμβριο, διαφορά που είναι σχεδόν ίση συγκριτικά με το ποσοστό που συγκεντρώνει το Ποτάμι.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, κινούνται η Ένωση Κεντρώων με 2,3% (έναντι 2,3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% (έναντι 1,7%) και το Ποτάμι 1,7%. Το 4% επιλέγει μικρότερα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι, λευκό -άκυρο, Δεν ξέρω-Δεν απαντώ) ανέρχεται στο υψηλό ποσοστό -αν και μειωμένο- του 25,6% (έναντι 30,8%).

Αν σου άρεσε κάνε