Το ΥΠΕΞ θα συντονίσει τις δωρεές από το εξωτερικό για τους πυρόπληκτους

Το ΥΠΕΞ θα συντονίσει τις δωρεές από το εξωτερικό για τους πυρόπληκτους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:59 Δημιουργία 25/07/18, 18:54

Τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και διπλωματικές αρχές της Ελλάδας ανά τις χώρες του εξωτερικού θα θα παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τον προσφορότερο τρόπο και συντονισμό της αποστολής αρωγής προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Οι συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά εκφράζουν «για ακόμη μία φορά τις θερμότατες ευχαριστίες μας στους φίλους και εταίρους της Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή και την προσφορά εθνικών ιπτάμενων και επίγειων μέσων, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική. Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας, όπως και τους απλούς αλλοδαπούς πολίτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους και εκδήλωσαν την πρόθεση να προσφέρουν υλικά πρώτης ανάγκης και χρηματική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την πορεία ενίσχυσης της χώρας μας από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει τις αναγκαίες προτάσεις για την ενίσχυση των Ευρωπαϊκών δομών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την υιοθέτηση πολιτικών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε