Με «συνέπειες» απαντά η Μόσχα για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών

Με «συνέπειες» απαντά η Μόσχα για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:57 Δημιουργία 18/07/18, 16:17

Βαραίνει το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Μόσχας, στη «σκιά» των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών, με την εκπρόσωπο του Σεργκέϊ Λαβρόφ να κάνει λόγο για «συνέπειες», τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις «συσκοτίζουν τις διμερείς επαφές».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου η Ζαχάροβα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως ο λαός της Ελλάδας πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους και όχι να υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες, στις οποίες δυστυχώς η Αθήνα έχει μπλέξει. Δυστυχώς, φυσικά μιλάμε για πολιτικά ζητήματα. Τέτοιες πράξεις (οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών) δεν μπορούν να μένουν χωρίς επιπτώσεις, δεν μπορούν να εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Δυστυχώς, αυτά τα γεγονότα συσκοτίζουν τις διμερείς επαφές».

Η ίδια μάλιστα εξέφρασε την απορία της, γιατί το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν σχολίασε τους «παράλογους ισχυρισμούς», όπως τους χαρακτήρισε, ότι ο Σεργκεί Λαβρόφ «απείλησε» τον Ν.Κοτζιά.

Ακόμα, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η Αθήνα άντεξε το πρώτο κύμα πιέσεων για απελάσεις λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ. Ακολούθησαν πολλές πιέσεις, γνωρίζουμε τι έγινε με αυτές τις πρωτεύουσες, που δεν συναίνεσαν. Γνωρίζουμε ποιος έχει αναλάβει το έργο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα...».

Απαντώντας για το εάν η Μόσχα θα εκδώσει κάποια ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολυάριθμους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα, η Ζαχάροβα απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η εκπρόσωπος του Λαβρόφ κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, απαντώντας για τις κατηγορίες περί εμπλοκής της Μόσχας στις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στα συλλαλητήρια σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ενώ η ίδια κατηγόρησε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ πως στρέφεται κατά των πολιτών της ίδιας του της χώρας.

Όπως ανέφερε η Ζαχάροβα, «είναι βαθύς ο διχασμός, που προκάλεσε στις κοινωνίες Ελλάδας και ΠΓΔΜ η πρόσφατη συμφωνία. Έγινε μόνο για να επιταχυνθεί η είσοδος των Σκοπίων στο NATO».

Αν σου άρεσε κάνε