«Γράφουν» τις λίστες στη ΝΔ....

«Γράφουν» τις λίστες στη ΝΔ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:18 Δημιουργία 17/07/18, 12:14
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές και στα κομματικά στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους για τις υποψηφιότητες τόσο των εθνικών εκλογών όσο και των αυτοδιοικητικών.

Οι λίστες πρέπει να είναι έτοιμες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, έτσι ώστε όσα κενά μείνουν, να καλυφθούν μέσα στο φθινόπωρο. Σχετικά με τις εθνικές εκλογές, το πρόβλημα αφορά τη Β' Αθηνών και το υπόλοιπο της Αττικής, καθώς οι νυν βουλευτές αυτών των περιφερειών θα πρέπει άμεσα να καταθέσουν την πρότασή τους για το που θα πολιτευτούν, έτσι ώστε η τελική επιλογή να γίνει το ταχύτερο δυνατό από τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, ήδη έχει καταστεί σαφές ότι τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν μπορούν να είναι όλα μαζί σε μία εκ των τριών περιφερειών της Β' Αθηνών, προκειμένου να μην αδυνατίσει η παρουσία της ΝΔ. Οι υποψηφιότητες που θεωρούνται ήδη «κλειδωμένες», είναι αυτές των κκ. Δένδια, Χατζηδάκη και Καραμέως στη βόρεια Αττική, του κ. Βαρβιτσιώτη και της κυρίας Πάλλη στα νότια προάστια, ενώ για τον κ. Γιακουμάτο ακούγεται η δυτική Αττική.

Ο κ. Μεϊμαράκης εφόσον πολιτευθεί στη Β' Αθηνών και δεν μετακινηθεί την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχει προφανώς το προβάδισμα στην επιλογή, ενώ ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Από τα νέα πρόσωπα, ο κ. Κυρανάκης θα πολιτευθεί στο νότιο τμήμα της Αττικής, ενώ ο κ. Ρουσόπουλος θα είναι μάλλον στο βόρειο τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει το δυτικό τομέα της Αττικής ως τη μία εκ των τριών περιφερειών που έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος, ως πρόεδρος του κόμματος.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα κενά για τις «γαλάζιες » υποψηφιότητες είναι περισσότερα με πιο σοβαρά αυτά των υποψηφίων στο δήμο Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Αττικής. Στην Αθήνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ στον Πειραιά θα υποστηριχθεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Στη Θεσσαλονίκη δεν τίθεται θέμα υποστήριξης του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ για την περιφέρεια Αττικής αναζητούνται πρόσωπα με έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκλείεται η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού.

Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα από αυτά τα θέματα θα πρέπει να έχουν κλείσει τους αμέσως προσεχείς μήνες , έτσι ώστε να δοθεί και ικανός χρόνος στους υποψήφιους να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους.

Αν σου άρεσε κάνε