Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη φορολογική ανακούφιση των νοικοκυριών

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη φορολογική ανακούφιση των νοικοκυριών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:23 Δημιουργία 16/07/18, 08:13
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων που θα αφορούν την οικονομία αλλά, και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των πολιτών, είναι αυτή την ώρα η άμεση προτεραιότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι για να κερδίσουν την θετική ψήφο των πολιτών πρέπει να καταθέσουν προτάσεις που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες και θα ανακουφίσουν τις επιβεβαρυμένες -από την φορολογία- οικογένειες.

Στόχος είναι η παρουσίαση αυτή να γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, καθώς κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείει οι εκλογές να γίνουν μέσα στο έτος, λόγω της κατάρρευσης της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη θα αφορούν :
1. Την ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους που πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά (τραπεζικός δανεισμός, δανεισμός μέσω συναλλαγματικών, όφειλες προς προμηθευτές κλπ)
2. Τον περιορισμό των κατασχέσεων, μέσα από το «φιλτράρισμα» των λιστών των οφειλετών προς το δημόσιο (εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία)
3. Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών, κάτι για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης
4. Έλεγχος των οφειλών προς τις ΔΕΚΟ. Μέσα από ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των μεγάλων δημοσίων οργανισμών θα μπορούν να ελεγχθούν τα ελλείμματα και κατά συνέπεια να είναι πιο ελαστικό το πρόγραμμα ρυθμίσεων οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι εάν τέτοιου είδους μέτρα εφαρμοστούν άμεσα από τη νέα κυβέρνηση τότε και οι πολίτες θα αντιληφθούν αμέσως την διαφορά στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και η ζήτηση στην αγορά θα αυξηθεί, ενισχύοντας με την σειρά της τα έσοδα του δημοσίου. Ταυτόχρονα, με την προώθηση αποκρατικοποιήσεων και με την προσέλκυση επενδύσεων τα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών θα επεκταθούν και θα υπάρξει η πολυπόθητη ισορροπία στην αγορά.

Παράλληλα με τις προτάσεις, η ΝΔ θα συνεχίσει την τακτική του «σκληρού ροκ» βάζοντας στο «στόχαστρο» τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. Στο «οπλοστάσιό» της, εκτός από την οικονομία είναι πλέον και τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τη ασφάλεια των πολιτών.

Η ΝΔ ποντάρει στις διαφωνίες μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, ενώ θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι οι διαφωνίες αυτές δεν είναι ικανές για να απομακρύνουν τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από την «καρέκλα».

Με αυτή την διπλή τακτική πολιτικής αντεπίθεσης, εκτιμούν οι επιτελείς της ΝΔ ότι να φτάσουν στην κάλπη και θα διεκδικήσουν με ισχυρές πιθανότητες πλέον, όχι μόνον την εκλογική πρωτιά αλλά και την αυτοδυναμία.

Αν σου άρεσε κάνε