Αιχμηρή απάντηση του ΥΠΕΞ προς τη Ρωσία για τις απελάσεις

Αιχμηρή απάντηση του ΥΠΕΞ προς τη Ρωσία για τις απελάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:10 Δημιουργία 13/07/18, 19:57

Τον εκνευρισμό τους για τις αναφορές των Ρώσων σχετικά με αμερικανικό «δάκτυλο» για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα εκφράζουν από το υπουργείο Εξωτερικών, διαψεύδοντας παράλληλα τους υπαινιγμούς από τη Μόσχα.

Με σχετικό non paper, οι συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά υποστηρίζουν ότι «ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «οι ώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας» καταλήγουν από το ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε